Tuesday, May 29, 2007

prevention n gratefulness.

assalamualaikum w w.
told kakak about jodi picoult.as i figured before,memang picoult's ada sedikit unsur belief in her novel.but still,kakak advised me not to read her novels sebab banyak lagi novel yang tiada elemen yang boleh menyebabkan kita confuse dengan aqidah kita.prevention is always better.so,in this case,i tarik balik all credits i gave to her novel and i discourage all of you untuk baca her novels.
by the way,im feeling really bored right now.sepatutnya today is my turn to look after tok at tawakkal,but my right ear is hurting like nothing else.actually,semalam i went to bed early because i could'nt stand the pain anymore.nak kunyah makanan and bukak mulut pun payah.pagi tadi,when ummi woke me up telinga rasa macam berdengung semacam and i dont think i can hear anything with my right ear anymore.heh~dr azmi's prescription seems to make my ear's condition worse.going to see dr amin or prof sani later in the evening.walaupun hanya dengan Allah's will i will get better but second opinion wont hurt kan?by the way,bila dah sakit macam ni,baru lah terasa nikmat sihat.you'll never miss the water till the well runs dry,memang betul.thats why kita mesti rebut 5 perkara sebelum 5 perkara,which antaranya is sihat sebelum sakit.so kepada anda semua yang masih sihat walafiat,bersyukurlah and every morning,when u wake up,dont forget to recite doa baru bangun tidur.and even kalau terkena selsema,jangan merungut,but bersyukurlah yang kita x kena kanser instead.a reminder for me too,atleast i dont think i'm deaf yet.

1 comment:

  1. Just one ucapan yg ana 'belajar' dr Rasulullah utk org sakit. x kisahla sakit teruk ke, x ke; anyways:

    la ba'sa, tohuurun inshaAllah
    (it's ok, you will be purified (from your sins) by that inshaAllah)

    hmm..sbnrnye ade byk lagi ucapan yg blh diberi tp cuma satu ni je yg ana sempat hafal haritu *tersengih dpn pc*

    selebihnye, in the near future inshaAllah (setelah kemalasan berjaya ditewaskan...yeah!!!) hehe

    Allah ma'aki

    ReplyDelete