Monday, June 4, 2007

purchased!

assalamualaikum..
[jwb..jgn lupa jwb..heh~]
semalam,tercapailah sudah hajat di hati untuk memiliki naskhah radha.sungguh gembira rasanya.heheh~dah lama x pergi mph outlet yang besar,asyik ke mph wangsa maju je yang x banyak buku.so,rambang matalah sekejap.habis saya sauk buku david baldacci sebuah,buku hlovate n noor suraya,n sudah tentu sekali radha.kak susie yg jalan dengan saya gelak sakan.katanya acik pilih buku romantis.haha~mana taknye,cover radha kan pink semacam,sinopsis surat ungu untuk nuha pun ala2 jiwang and mushy-mushy.but then adik pun mintak buku jugak.so,kenalah letak balik half.lagipun baba bagi budget,[dapat lebih dari my brothers!!heheh..abg jeles~].setelah beberapa kali berulang alik ke shelve english novels n malay novels,akhirnya saya memilih untuk letak balik david baldacci's.niat di hati nanti nak suruh kakak jela yg beli.heh~memang lama memilih buku.adik dah bersila kat lantai sambil main susu.nasib baik corner tersorok.so at last,i decided to purchase buku radha,buku sticker 4 adik(x sampai rumah lagi adik dah habiskan buku tu,share dengan ammar),and kak susie beli a birthday card for her father kowt.

then we visited both of my toks.tokwaji nak operate mata this wed.i was reading radha at toks house.n guess what ochu asked..innocently pulak tuh..
::why are u reading a PINK NOVEL??
::terkocoh2 aku explain n membela diri..heheh~
i am just so different from him yang suka baca world issues and politic's stuff.ngee~

tokwaji pulak seperti biasa tanya my planning for the future.entahlah,tapi from his tone macam dia tak percaya je saya nak wat engineering.i cant blame him,17 tahun saya jadi cucu dia,tidak pernah berura-ura pon nak jadi engineer.at first he asked basically on jpa and mara,imperial college,those stuffs.then he said nak buat engineering u must be strong in maths and physics kan?i got his point right there and then.

ntahlah..actually baba pun sama like tokwaji.merasakan kemampuan saya bukan ke arah engineering.baba rasa the course yang will suit me well is law,since i love reading and i like to lawan cakap dengan orang.baba also said biasanya budak sains is a very detail person,those who like to observe things,and i'm not one.but one thing he doesnt know is i hate reading facts.but for now,baba macam dah redha untuk saya buat engineering.im just hoping and praying that saya akan punya minat dengan apa yang saya belajar,and berjaya lulus ICPU,then boleh fly ke canada.ameen~

btw,weekend kali ni,memang my parents dah khaskan untuk bawa kami berjalan.maybe meraikan project baba yang baru selesai,kakak dah habis IB,my brothers semua cuti,saya dah dapat scholarship,tok dah discharge from the hospital and ummi dah step down from deputy dean post.memang seronok sungguh.sabtu ahad keluar dari pagi sampai petang the whole fam.my task for now is to search for a holiday package,or airfares yang murah with apartments and hotels.we re going for a holiday as a family!maybe the last time for atleast 5 more years.september ni kakak dah fly,followed by me,then abg maybe akan sambung ACCA GOD knows where,and my parents with their plans for ammar and adik.currenty feeling very happy.yup..theres relief after each difficulty kan.that is what HE had promised.

No comments:

Post a Comment