Wednesday, June 13, 2007

sekolah

list sekolah saya.semua ada their own impact to my life.
rosebank primary school-
my first formal school.disitu ramai students pakistan muslim.every morning,susu dalam botol kaca akan sampai dan kami minum dulu!!hik3.

bankside primary school-
theres a boy.his face ada parut macam kena simbah air panas.he's very short and yet nakal amat.jason namenye.
once masa recess jane offer ham sandwich,and i ate a small bite.i hope daging yg kecil itu tidak lagi berada in my flesh and blood.amy and mrs burgers,their faces are still fresh in my mind.disitu saya pernah dibuli hingga calar teruk di badan.bahana diheret atas jalan tar yg panas masa main police n thief.
smg mrk semua diberi hdyh to embrace islam.

sek ren islam alamin gombak-
i didnt even wear tudung masa buat ujian kemasukan.x malu betul.1st day saya masuk,saya belajar baca doa semasa assembly,belajar a few words in arabic(aidimuddan n zira an khalf).sy slalu x nak pergi sekolah.mlmh ra'yah selalu kena pujuk saya.
drjh2-5,saya meneruskan pelajaran.start drjh 6,kerana tersalah pilih kawan,i took a sharp uturn di simpang yg slh.from a very2 outspoken kid,kepada budak yang rebellious,skip assembly,quiet n low selfesteem.sekolah yg benar2 membentuk who i am today,memberi tarbiyyah dlm diri.terima kasih x thingga mlmh zarodah lah,mlmh syamela,ustz aziz,dan semua guru.

sek men islam alamin gombak-
f1:sy masih diam,rendah diri sgt esp dengan kawan2 baru.maaf ustz sayuthi,cg azli,saya sgt2 nakal.x buat hw,x dgr cikgu ajar.saya murid yang sangat x sopan pada ustz sayuthi..sgt2 berdosa,agaknye die pindah sbb saya.masih igt 1st time belajar tasawwur islam dgn u majid.sgt3 menarik n berkesan.jzkk ustaz.
f2:starting to struggle balik in studies.tapi bermula era suka tidur dlm kelas.huk3.start berkawan dengan group yang betul.2 maliky byk mencatat sejarah buat saya..
f3:barulah saya didedahkan dengan realiti sebenar hidup,melihat sendiri gejala sosial berlaku.promised 2 ummi utk dpt above 6 a's n hamdanlillah,9 a pmr.

form 4:
januari:masih smiaag.x dapat mrsm 1st intake.sangat terkedu.atas alasan2 tertentu,ummi n baba menyuruh pindah gov school.

sek men keb sg pusu:
late feb-24 march.alhamdulillah,sgt senng utk sy msuk dgn kwn2 y sgt2 baik.saya kelas sns aliran agama,maka environment di alamin x byk berubah.cuma pergaulan yang berbeza.but handled it well,alhamdulillah.
byk kenangan manis disini wp kwn2 pun x igt sy dah sbb only 1 mnth dok sane.

mrsm taiping:
28 march-5 december.1st time asrama.alhamdulillah lebih 10 org pljr smi disini, and they took control of the maktab,hingga digelar mrsm agama taiping.sadly,batch junior bgikan tiada pengganti.1st time saya begitu rapat sangat3 dgn classmate.disini semua yg saya belajar di alamin diuji begitu hebat.kwn2 sefikrah sgt ramai cuma saya x rpt dgn mrk.handled things badly.must say i've changed a lot.study pun sgt teruk.cuma sekali dpt dean's list.ternyata academic berkadar langsung dengan iman.but alhamdulillah,janji 2 ummi utk 9 a's spm tercapai.

taylor's college??
wallahua'lam.we'll wait n c.

1 comment:

  1. Taylors ek..pernah terfikir kalau2 itu gift dr Allah utk nt? I mean.. peluang nak berdakwah byk. lg satu, a harder test comes with greater rewards. inshaAllah, nt akan dpt jd khalifah & juruckp ummah. rasenye Allah dah siap preparekn nt awal2 lg dgn ole-ole dr MHI dan R2J.

    MISSION POSSIBLE: grad with flying colors pd pdgn manusia dan di sisi Allah.

    go get it ;)

    ReplyDelete