Friday, January 25, 2008

Makcik versus auntie

Bismillahirrahmanirrahim
Nasi lemak stall sebelah starbucks SS15,subang jaya.
last sem:
A:eh nak try tak nasi lemak tu?
B:halal ke?mcm Chinese jek muka makcik tu
A:tpi makcik tu pakai baju kurung.jom try tanya.
B:eh2,suami dia melayulaa..

A:makcik,food2 ni halal ke?
Pakcik n makcik:*babble babble*

Sem 2:
A:wahh,makcik tu dah tukar image,with sunglasses n tudung.
(kagum2*)
Makcik n auntie cakoi:gossips about their daughters,n pasal cuaca
Makcik:sekarang ni memang panasla,mau terbakar kulit saya.
Auntie:ya ya,u pakai tudung ni tak mau kasi hitam ka,bagus2.
Makcik:bukan..ini tudung kann....
A:(bagus2,cerita la psl tudung)
Makcik:budak melayu kan,suka takmau beli nasi lemak saya.mau beli tanya halal ka tak halal ka..sekarang ni saya pakai tudung senang.takda tanya2 dah.
Auntie:ooo
(A+B:ooooo.tapi ERK???)
Fake it till u make it,semoga berubah niatmu suatu hari nanti makcik.
Dan semoga harga nasi lemak makcik juga tidak naik.huhu.
Ameen ameen.

No comments:

Post a Comment