Friday, January 4, 2008

the start of sthing big

bismillahirrahmanirrahim,

berita lama,December 15.
tapi teringat sempena memperbaharui niat which has nothing to do with new year.cume it is a start of something big and new(hopefully,ameen.)
Kadang2 kita tak nampak mcm mana dgn jadi kaya leh tlg islam,well that is a clear n excellent example I guess.
=P

setelah menyelesaikan beberapa perkara,feel that im able to be myself semula.sometimes,kita kena be firm dengan apa yg kita nak buat,dont let any other factors affect u.kalau apa yg kita buat tu is not illegal lah.heh.n get some friends to keep on encouraging and supporting u to do it.insyaAllah,berjaya.
hati kanak2 riang menyanyi semula.ouh,i miss this song.huhu~

lyrics?
btw,sofradex was working wonders since the last 7 years.malah kalau jumpa dr amin pun dia still will prescribe the same med over n over again.
s.o.f.r.a.d.e.x.walau nt recommended by couple of pharmacists n other doctors krn kndgn steroid nye.hueh.

tiba2,..its not working.
maka,terigtlah alkisah..
Suatu ketika dahulu, Nabi Musa didatangi dengan sakit perut yang amat sangat. Maka diadukan kepada Allah, maka Allah memerintahkan agar Nabi Musa pergi ke sebuah pokok dan mengunyah2 daunya. Maka pergi la Nabi Musa ke pokok yang diperintahkan itu, ambil daunnya lalu dikunyahnya daun itu, maka hilang lah sakit perut Nabi Musa. Beberapa ketika selepas itu, sakit perut itu datang kembali. Nabi Musa terus pergi ke pokok itu, diambilnya daun itu kemudian dikunyah2. Namun, sakit perutnya tidak hilang. Tidak tahan akan sakit perut itu, Nabi Musa mengadu kepada Allah tentang hal itu. Allah pun berfirman kepada Nabi Musa, "Dahulu ketika kau sakit, kau datang meminta kepadaKu dan aku sediakan jalan buatmu. Tapi kini, ketika kau sakit, kau terus ke pokok itu tanpa meminta pertolongan kepadaKu..".

sebg peringatan yg menyedarkan bukan sofradex yg menyembuhkan.
dr azimah gave me anthr prescription n alhamdulillah,the pain subsided after 1 dose of that ubat.
ouh,wondering sakit ape?nothing much,cuma gegendang x berkilat dah.haha~bak kata the boys in my fam,tlinge acik bocor.;D
anther song,

sukanya lagu2 lama..

2 comments:

  1. mm.. lagu lama..
    lama x dengar lagu umat islam tu.. pnah terdengar version yg panjang lg dr tu, tp yg tu akil hayy yg nyanyi kan??

    a new year.. hope for something big, new n good.. in need of a change. the only constant thing in this world is change itself..

    ReplyDelete
  2. cHg:
    ha'ah,ust akil hayy.
    x jmpe long version de after a long search.haih.
    yeap2,sye juge in nd of a chnge.hu.

    ReplyDelete