Sunday, February 10, 2008

guru2

bismillahirrahmanirrahim,
(cg aya)
tiba2 teringat cikgu rohaya,cikgu bm masa f4 n f5.shes very young,we were her 1st batch of students.pada mulanya kami agak x look forward nak dapat cg baru.mana taknya,cikgu normah, cikgu before cg aya adalah cikgu pakar,cikgu yg dah senior.cg normah juga sangat motherly.malangnya beliau terpaksa pindah k.kelawang sebab naik pangkat jadi HEP.

tapi cg aya sangatlah berdedikasi,beliau turut belajar bersama2 kami,kami sama2 akan bukak balik kamus dewan edisi ke 3 dan ke 4,bukak balik buku hijau tatabahasa DBP tu,rujuk kembali.seronok betul.cikgu selalu join our activities,walaupun dia selalu cakap,"saya sibuk,".

heh,sorry cikgu selalu kacau cikgu.hehe~bilela cikgu nak kahwin.uhuk.
cikgu ni antara yg saya paling lama keep in touch.dulu selalu balas2 sms dgn cikgu.
bak kata jojo,cikgu aya masih remaja,sebab tu dia layan sms kami.hehe.

kebanyakan guru2 yg mengajar kelas 3,akan lebih rapat dengan kami berbanding anak homeroom sendiri.hehe~itulah personality kelas kami,mudah terlampau rapat dgn kelompok terdekat.
ini cikgu salwa,cg wawa,guru addmaths n modern maths.sangaaattt garang,but lembut dengan kami.hehe.ranking maths kelas kami HAMDANLILLAH naik mendadak dr no 14 ke top 5 dgn usaha beliau.tp x pernah dapat tunaikan hasrat cg untuk tengok kitorg 1st among all classes for maths.uhuk.cg janji akan belanja kfc kalau dpt,tapi x pernah dapat.maafkan kami,n terima kasih cg!

ini pula ibu,homeroom advisor utk capable merangkap guru bio kami.kami panggil ibu sebagai anak homeroom beliau,tp beliau memang sgt keibuan.selalu mintak tolong ibu dan suaminya dalam apa2 hal sekalipun,esp utk jualan pasar mlm.selalu mengadu kat ibu kalau homesick atau mslh academic.syg ibu!

and last but not least,sir didi yang merupakan ayah homeroom creative dan guru est kami.dah dua tahun beraya di rumahnya di shah alam.ayahnya baru meninngal awal januari lalu.alfatihah.ini dia sir,yang sentiasa happy memanjang bersama chong,jepa dan dnoq.

tentang guru2 lain,akan ditaip in another post.
mode:kangen kuasa dua.

2 comments:

  1. ayat cgu wawa:pantang tuk nenek~
    haha.xmenahan

    ReplyDelete
  2. uhhh... rinduuu.. ni je yg mmpu ku ckp.. ehhe

    ReplyDelete