Saturday, May 3, 2008

necessity vs desire

bismillahirahmanirrahim...
whats with necessity versus desire? 2 perara yg berbeza walau mungkin kita hendak dan perlu benda yang sama. but the way they drive us towards achieving our goal differs.The outcome might be the same, but the rewards?think for urself as the intention is different.

8 facts about me?

tagged from afar,by fath in cairo, and safwa in luton ;)
1. my father wanted to name me ‘afifah’, he liked the name very much.tapi pakcik zaman letak nama anaknya afifah juga, maka ‘atiqah’ jadi ganti. Lepas 15 tahun, kehadiran another baby girl bagi baba peluang nak letak nama ‘afifah’ lagi sekali.haha.

2.people call me with many names,yang panggil ika xramai, walaupun most maresmartians memang panggil saya ika kelas 3.terlampau banyak atiqah masa tu. Taylorians (terutama yg lelaki) ramai panggil saya Ler, nama saya di friendster. Mula2 agak tak paham, but then rasa agak selesa since lebih formal dan nama tu tak membabitkan saya secara personal.(jahatkah?huhu).Last but not least, 2 orang je kat dunia ni yg panggil saya ati, short for atikus. When I was little, atikus adalah nama yang abg2 sedara panggil, kononnya utk mengusik. Abg alon was the one who started to shorten the name to ati, followed by abgcik and the rest, Cuma sekarang memang anak2 pakngah jo g 2 orang tu je yg panggil saya ati.atiq pula?certain of my exclassmates je rasanya.

3.combing my hair while studying helps me to focus more. Habit semenjak kecik.tapi kalau subject yang macam geomaths dan calculus x bolehla. Tangan aktif di kertas. Hehe.

4.I address my beloved sister by the name ‘long’, when she calls herself ‘kakak’.pelik?hee,memang.(long, I stressed the word in bold there, haha).

5.saya pernah masuk kelas 4 ibnu sina di SMK sungai pusu selama 28 hari jek. tapi ingat lagi masa tu, selalu je menyamar masih pelajar alamin, pergi sukan alamin pakai baju sukan alamin, pergi ‘program jumaat’ di alamin pakai uniform sg pusu yang tak berbeza pun, cuma kasut warna putih dan lencana berbeza. Ingat lagi ramai tegur saya seperti biasa kerana lupa saya dah pindah.
*merancang mahu kembali ke alamin dngan junior alamin di taylor’s.*


6.saya tak pernah dengar nama program ICPU, persediaan yang saya tengah buat ni sampai dapat offer, tu pun mula2 ingat India sebab nama nya bermula dengan I. India?uh menakutkan.

7.saya dulu tembam(lah jugak wp takleh lawan kakak and ahmad) masa kecik. erm, u might ask, what’s the motive of jotting down this particular fact? Well, you’ll know if u see how ‘chubby’ I am now. aha~


8.I used to be very cynical, especially when people ask obvious questions. Tapi sekarang dah kena balik dgn housemates, apa yang saya tanya atau katakan pasti mereka balas dengan sungguh sinis.adeh, therefore I vowed to change the way I speak and response. (tp abang and baba had always been very cynical,=D)

6 comments:

  1. skang aku dah taw knape tikah suke pegang sikat bile ddk kat meja stdy tu
    hahaha

    ReplyDelete
  2. haha.rahsie kejayaan."kejayaan"?
    haih.

    ReplyDelete
  3. hoho..banyak facts yang ana baru tahu skrg..hehe..thnks for answering..hehe

    ReplyDelete
  4. heh.sebab dah berapa tahun kot tak jumpe.kan2?

    ReplyDelete
  5. laa..pnh msk SMKSP ke?i mean even kjap pun..so knal la dak2 ibnu sina cmtu?cam maryam hijrah dsb..hehe

    ReplyDelete
  6. atiqahmohammadkhuzainiMay 8, 2008 at 2:08 AM

    hueh, kenal sgt. ctc jugak smpai skrg kdg2.
    sape lg eh, urm, nadia sukarno, peha, (struggling to remember sbnrnye,heh), izaty, mashitah, n mostly budak2 yg baru masuk 2005.
    plg kenal ngn maryam jelah kot sbb sllu jumpe.heh.

    ReplyDelete