Friday, June 6, 2008

lemak berkrim

bismillahirrahmanirrahim,
responding to nad's and kakak's tag yg sudah lama.heh.

[1*] Berapa lama anda dah sertai usrah?
since darjah 4.

[2*] Bagaimana anda boleh sertai usrah?
diwajibkan kat sekolah~so join je memule.its part of the curriculum.mase tu sgt sistematik, dgn buku log, schedule etc.hu.

[3*] Kenapa anda menyertai usrah?
kadang2 orang selalu tanye:
kalau awk tak pegi x boleh ke?sekaliiiiii je~
well,no one is actually directly affected kalau sorg ahli tak attend usrah.tp ni soal mahu dan perlu.it is not like a compulsory thing,diambil kehadiran etcetera etcetera. tapi bile miss ruginye tak terkata.
bile pergi happynye tak terkata.
this is also the first question we need to answer bila taaruf di mane2 usrah baru.
skema jawapan setiap kali disoal?nak keep on track.

[4*] Tiga perasaan anda setelah menyertai usrah
1.rase sayaaaannnngnye dekat usrahmates.
lepas ni dah tak jumpe usrahmates di taylors, keep in touch yek papepon.
syafiqah,filzah,nanie,dll.
2.rase banyakkkknye tatau lagi,atau sebenarnye banyakkkknye dah lupe.jadi rindu silibus deeniyah di alamin.seriously.menyebabkan saya terasa betapa mahu belajar.
3.taknak miss the next one boleh?please please dont leave me out.

[5*] Lima perkara yang anda dapat selama menyertai usrah

#pengalaman yang dikongsi terasa sangatlah berharga.rase ade support group, and not alone as u can visually see that there are people with the same mission as u do.
#usrah bkn shj time duduk dlm halaqah n the challenge of usrah starts just right aftr the usrah finished..-copypaste sebijik from utrujah.terkesan sungguh.
#usrah is able to constantly remind me tentang tanggungjawab diri, tentang our main objective, untuk re-focus and also baiki niat.
#dapat belajar benda2 yang selama ni tau je, but tak relate or apply the knowledge to daily life.application skills!yeay~hamdanlillah.
#kadang2 kita tau sesuatu perkara, but we want other people whom we trust to ensure you that it can be done.my respected naqibahs dari zaman muallimah ilmiah sampailah sekarang kak syida never fail to show real life example of a successful da'ie

Peraturan Tag:


Setiap blogger mesti letakkan peraturan ini di hujung entri
Blogger yang ditag perlu menjawab soalan-soalan yang dikemukakan
Blogger yang ditag perlu meletakkan jawapan di dalam entri blog masing-masing
Jangan lupa untuk tag rakan-rakan blogger yang lain
Jangan lupa untuk maklumkan bahawa mereka telah ditag dan perlu membaca blog anda
Blogger yang ditag dikehendaki untuk tag lima orang blogger yang lain
saya nak tag..

1. azie SAM
2. farna radzif.
3. jawa
4. chong
5. safwa tahir
cant think of any others,yang lain semua dah buat.ye, im left far behind.uhuk.
3.and to everyone i know, dan attend usrah.
lets spread the word, nak?

2 comments:

  1. salam...atiqah..azie ni..usrahmate nti...thanks for the tag..huhu...tahniah xam dah habis..so, bolela keje utk islam plak kan..insyaAllah..klu nak g prog2 ,bole tanye azie....iA...g pd tak weekend ni???jom...cz insyaAllah kak zai nak bg muqadimmah zilal..best2222..jom g PORT DICKSON!!! hheheh ...salam

    ReplyDelete
  2. salam azie,
    insyaAllah kite g pd tue.dh bagi name kat dayah icpu.
    btw, thx.heh.cume cuak tggu rsult plak skg.kem slm kat sume kalau ade usrah be4 jumaat ni.

    ReplyDelete