Wednesday, June 11, 2008

result final.

alhamdulillah, thumalhamdulillah.
sangat bersyukur.
walau markah tidaklah cemerlang apetah lagi mencecah 2 top mara students, tapi ahamdulillah dapat apa yang dihajatkan.entah kenapa, malam tadi boleh tidur dengan lena.semalam memanglah cuak plus nervous, tapi hanya bila diingatkan tentang result yg memang dijangka keluar 12 Jun.(siap boleh mimpi pasal lipas lagi,haih)

pagi tadi,bukak je ym,nampak sapet's status yang menyatakan result dah keluar. As I don't remember the exact link of the site, terpaksalah google dulu, then tunggu page loading, cari2 kat bahagian mana lagi, it took me more than 10 minutes to review the result.nampak je result,terus dengan pantas mengeluarkan kalkulator mengira average.dan,alhamdulillah.

i tried to call many people, but to no avail.umi,baba and jojo did not pick up my calls, call kakak tak dapat.i was so desperate rasa nak je call my bro,ahmad's phone yg kat asrama but obviously he is in class.sms and IMed few other close friends, dan akhirnya baba who was in a meeting and ummi called back.my voice had already changed by that time.

me:result dah keluar(monotone)
ummi:oh yeke?sorry i put my phone in silent mode?so dapat berapa?
me:**
ummi:congratulations!!!tapi kenapa suara sedih?umi ingat berapa lah dapat.
me:call semua orang tak dapat.
ummi,laughing:la yeke,im so sorry,i wanted to call you at 12, sebab dalam surat result keluar pukul 12.
...the conv continues...

now waiting for mara's decision.
i called cik fadzlin,penolong pengarah bhgn penganjuran pelajaran cum officer incharge for ICPU yg sgt baik hati.
me:nama saya Atiqah,from....
cf:Atiqah Mohammad Khuzaini?
me:(wah,tau full name.sah2, tengah review result)result kami dah keluar,saya nak tanya pasal cut off point MARA.
cf:markah kamu berapa?
me:**
cf:cutoff point MARA brp?
me:85
cf:so, kamu rasa2 lepas ke tak?
me:jadi MARA turunkan ke tak?
cf:belum tau lagi, kita nak tengok result semua orang dulu.kamu tau tak yang lain macam mana?
...and again,the conv continues...
jom sesama kita doakan MARA akan turunkan cutoff point, dan semua pelajar ICPU dapat fly.

4 comments:

  1. semoga amende2 y awk harap tu jd kenyataan.siyes!(gne amende2 sbb kt xbape phm.haha)

    evendo kt akn rs sedih bangat bila awk fly nnt,smpi skg ni da rasa mcm "owh atiq bdk kecik,jgn pegi~"..

    tp kalo awk xfly,lagilaa sedih bangat bagai nk gelap dunia.
    so,baeklaa awk berambusff~

    ReplyDelete
  2. adeke suruh kite berambus?
    sdeyyy...uwaaaaa.
    ok dah.heh.erm, hopefully la, insyaAllah.
    ameen3.

    ReplyDelete
  3. Tiqah... Shikin doakan mara turunkan cut point... Amin..
    InsyaAllah.. Kita jumpe kat sana :]

    ReplyDelete
  4. tenkiyuuu shikin~
    huu,rindu kat shikin lorh.
    msti sbb shikin pun rindu kite kan?
    huhu~

    ReplyDelete