Thursday, July 17, 2008

adik 2:ammar muzakkir

afifahlah, bukan atifah!(jerit si kenit ni selalu bila ammar usik)
my younger but bigger-in-size-bro, ahmad khalis, 16 y.o with kakak
and the birthday boy, at his aunt's house a year ago.
bismillahirrahmanirrahim,

read kakak's version of afifah's doa here.btw,adik2 dah besar, ahmad khalis menang pilihanraya sekolahnya(CHONGrats bak kata chong), dan ammar muzakkir sudah 9 tahun semalam.


masih ingat kakak kejut bangun pagi2 untuk pergi sekolah tapi baba tiada, hantar ummi ke hospital kerana sudah sakit nak bersalin.balik sahaja dari hospital bising saya bercerita pada makcik som, jiran selang sebuah rumah ketika di bukit antarabangsa dahulu memberitahunya perihal adik yang baru lahir. oh sebelum tu saya merajuk panjang atas tangga bila baba beritahu akan dapat adik baru, dan satu keluarga mengusik jika adik perempuan saya bukanlah anak perempuan bongsu lagi.tapi rajuk reda bila dapat tahu adik baru tu lelaki.hehe.(masa afifah lahir saya dah cukup matang dan besar, tidak merajuk bahkan excited mahu dapat adik baru).


rasa macam baru sahaja ummi baba panggil kami adik-beradik untuk cakap pasal ammar.masa tu saya baru 10 tahun dan tidak mengerti apa-apa. kini, ammar dah 9 tahun. masih ingat ketika semtype3 ketika tingkatan empat dahulu, ketika saya dan chep buat keputusan untuk jadikan klinefelter syndrome sebagai tajuk thesis kami. dan siapa sangka, menang tempat ketiga walau hanya untuk kategori kajian lapangan. dan tajuk ini juga yang saya perkatakan semasa interview MARA dahulu.yes, ammar is everything to all of us.dialah racun, dialah penawar.ulam jantung kami sekeluarga.


teringat ketika melihat klip2 video terutamanya tentang palestin.melihat kanak2 kecil yang tidak merdeka. tidak sanggup kalau ammar yang terpaksa menderita begitu.oh!nauzubillah.

visit his blog here.tapi, usah percaya semuanya,terutama cerita mengenai kakaknya.bak kata pegawai2 btn,blog bukan sumber yang boleh dipercayai.haha!


ammar muzakkir, happy birthday dearest!

lots of love,
acik yang WANGI.
ammar busuk!

p/s:amad juga dah besar sgt,dari segi fizikal dan thp kematangan.selalu lupa yg dia tu adik sy juga.bila ditanya, selalu juga tersasul ada 2 org adik shj.heh,jgn marah mad.ok ape acik rase kite sebaya, :D

4 comments:

  1. lawaknye pip nya kesah..
    lawak guling2 aa kalo x kerna ku dalam lab multimedia belajar ITGS..
    ngahaha..
    baru lepas present topic sempoi..
    neway.. buatkan ku terasa kerdil..
    zaman kecikku yang tah pape..
    sure susah nk didik anak cam ur ummi n baba..
    wonder if'll be able to be like them.. huhuh..
    dengki ngn pip..
    well.. can't live in the past.. i'm in the present now..
    present = gift..
    cherish it..
    ngeh.. betulkan present for a better future by learning from the past..
    yesh~!! all d best~!

    ReplyDelete
  2. aliah mohd tarmiziJuly 21, 2008 at 7:22 AM

    wahhh,adek2 sudah membesar.terigt dlu2 mase visit ur house kt bkt antrbgse.mase tu ammar n afifah takde lagi.huu.bilela gaknye leh jmpe diorg2 ni.ehehe.smoge Allah p'mudahkan sgalanye:)

    ReplyDelete
  3. e e, adik sape la ni ek?? comel cam kakak dia

    huhuhuhu

    ReplyDelete