Friday, August 29, 2008

reminiscence

bismillahirrahmanirrahim,
went to simfoni nasyid at IIUM last wednesday.
n beberapa lagu yang bring back old memories.[the reason why i prefer nasyid lama]

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Damai yang hilang
lagu ni reminds me of katibah masa form two if or form three, daku kurg igt.group daku, usrah cikgu hasnah buat persembahan pantomin tentang palestin guna lagu ni. buat dekat kelas form 5.ingat lagi, saya dan afiqah hanif tak berjaya serious time tu.gelak2.tak berjaya menghayati persembahan sendiri.teruk betul.

bila habis persembahan, rupanya rakan seusrah yang lain betul2 menghayati sehingga menangis teresak2.sedih sangat masa tu sebab tersedar betapa kerasnya hati.hu.props ketika itu, radio kesayangan ku plus pistol kepunyaan adik siapa entah yang boleh keluar bunyi machine gun tu.
inilah antara kenangan manis dengan alaminians, especially tima. besides saat stayback lewat petang di 2 maliki sambil test power gelombang otak between the two of us,=) dan disaat tima tekun mengajarku khb bab2 enjin yang entah kenapa sukar betul dihadam, dan sama2 mengulang muradifat bahasa arab yg dibekalkan ustaz soleh.tima, kangen banget. doakan ana eh?

Intifada - Rabbani

intifada'
lagu ni pulak reminds me of keged*kan di zaman form one and two ketika sukan. assolah, rumah kuning menang juara dlm pertandingan aerobik dengan lagu ni.kenangan manis berentap dengan musuh tradisi, alfatah, rumah merah.ingat lagi berebut siapa dapat dewan or zaawiyah dahulu, rahsiakan lagu yang digunakan, menjelang hari sukan baharu berlatih sama2. many of my close friends rumah alfatah pulak tu.oh dan ingat lagi ustaz usman yang ternampak latihan kami yg dibuat di tempat yg tertutup, dan kemudian buat demo dan diperli habis2an waktu kelas.adeh!

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Allahu
this song reminds me of kisah mus'ab umair yg diceritakan dengan bersemangatnya oleh kak safi ketika di fateh apabila disoal atiqah from kmb.suasana di fateh sebijik macam di asma' amanina di jogja.cuma pengunjungnya lebih ramai dari penghuni tetap.eheh.seronok sungguh berada disana.

p/s:status ym dan fs barangkali kelihatan seperti i favour certain group of friends, tapi sesungguhnya tidak.itu hanyalah tindak balas dari ucapan-ucapan atau love letters dari kawan2.
terima kasih buat semua.doa kalian sangatlah tidak ternilai harganya.sayang semua.leaving tonight, semoga Allah mempermudahkan urusan 'delegasi-delegasi' ke canada.ameeen.

2 comments:

  1. byk kenangan manis kat al amin kan? seronok tgk kalian kat al amin..

    sudah terbang ye tiqah..tak sempat nk wish apa2..jaga diri baik2 yaa

    ReplyDelete
  2. oh takpe,its okey,thx for the wish.doakan diri in mampu 'menjaga' diri.eheh.manfaatkanlah cuti kamu yek!makan puas2 kat malaysia!

    ReplyDelete