Tuesday, September 16, 2008

bismillahirrahmanirrahim,
a few quotes.
that interest me.

NO.i've decided
ku bulatkan hati kini...tekad

by different people.menariknya mereka dari sekolah yang sama. =)
hating myself now.
kata big bro:aku rasa by the end of this year akan hilang.
TIDAK iA.
mereka membuat observation dan hipotesis rupanya.
appreciate the honest answer =)

hari ini, 16 ramadhan.
tinggal 14 hari untuk ramadhan.
terasa rugi,
make it memang rugi.
terasa rugi lagi.
terasa tidak mahu raya.
sedih!
n people are already listening to raya songs?
sorry, it just doesnt suit the current mood WE should be in.

membenci diri dengan sesungguh hati.
pesan orang,
take the first step.
grumping and grouching would take you no where.
ramadhan, jgn kau berlari meninggalkan diriku.
merangkak aje ye,
T.T

16 september, the new dawn hasnt come.
not just yet i suppose.

not intended, but yet, another entry with 'suntikan emosi'.
[i like the way it sounds in malay]
oh selamat hari merdeka malaysians di ottawa.
semalam bagai ternampak condoleezza rice
tapi macam nggak mungkin dia datang malaysian embassy's reception.
oh untung juga duduk di capital city=)
ada embassy-ramai family melayu-banyak makan makanan melayu.
good luck kepada semua dalam nak mengejar (semula?) ramadhan.

8 comments:

  1. eheh..

    terkejut bila dengar radio tadi...

    lepas Azan dah ade nasyid Raihan(Maafkan)...

    Kadang-kadang kita pun tanpa perasan terikut-ikut mood nak raya tuh.. =b

    ReplyDelete
  2. mungkin ku golongan yang nak mengejar (kembali) ramadhan tu..
    ntah..
    masih merindui..
    belum menjumpai..

    "suntikan emosi.."
    heh..

    ReplyDelete
  3. "NO.i've decided
    ku bulatkan hati kini...tekad"

    ada kena mengena dgn acap_bulat tak.

    uhh raya songs.dont.blows up my mind.
    hehehe

    ReplyDelete
  4. to asyraf:
    nope.nggak ade.
    haha.wp rmi bdk2 smk jln 3.
    blows up the mind? or triggers the homesickness?
    to nad:
    it is more to budaya kot.budaya org melayu.uhu.ana pn bru this yr trase cm amat sedih.sbb takat ni gagal lg dlm skolah rmdhn kot.uhu.
    to Zs:
    yeap.suntikan emosi.wanted to quote u.tp cm tak terbuatlah plak.eheh.thx fer the term.

    ReplyDelete
  5. tiqah,
    a new dawn will come

    suka amik tahu pasal politik negara..kalau bukan kita yang amik tahu,siapa lagi?

    waah,dekat ngn embassy..lagi la best..
    alamak,menghitung hari nk balik cairo..alahaii..
    *peace*

    ReplyDelete
  6. tiqah..
    waa..terase mcm nak selalu ade dlm ramadhan.. =(

    ReplyDelete
  7. hah.wey.sape lagi bdak smk jalan 3.famesnye skolah tu kan.kekekee.
    hurmm,a new dawn will come.although its not yesterday,at least it will

    ReplyDelete
  8. atiqahmohammadkhuzainiSeptember 20, 2008 at 7:26 AM

    to fathy:yes true2.sume org kene amek tau.alhmdllh dekat lah jugak dgn embassy.
    to mira:uhu.may action speaks louder than words.
    to dota:oct 9 plak kot trikh bru?hurm3.feymes?oh tidakk.bkn busuk ngn arif pun smkj3 ke?

    ReplyDelete