Saturday, October 18, 2008

sanggup kerna cinta





bismillahirrahmanirrahim,




i was thinking,


sampai kapan mahu menunggu rezeki datang bergolek?


mengharapkan pergi pulang berjemput?




perlu memulakan langkah pertama,


sukar bangat.


masih belum nampak jalannya.


kata ayahku:buat je sendiri!


melakar arah sendiri?


payah amat.




tapi, kan Dia janji siapa yang bertaqwa akan diberikan jalan keluar.(65:2)


taqwa?




hurm, susahkan kalau mahu hidup to others expectation?


ie:sentiasa berlakon 24 jam just to impress someone.


tapi, kalau dia itu kita cinta, pasti kita sanggup buat apa sahaja.


untuk mendapat perhatian dan kasih dia.


tapi, jalan ini mudah.


kita tidak perlu berlakon.


ia memang mengalir dalam tubuh kita.


kerna ia f.i.t.r.a.h.






مَنْ يُرِدِ اللهُ بِهِ خَيْراً يُفَقِّهْهُ فِي الدِّينِ


“ Barangsiapa yang ALLAH inginkan untuknya kebaikan, maka ALLAH akan perdalami untuknya kefahaman deen”




moga Allah permudahkan jalan untuk kia semua ya.aameen.

post ini tiada kene mengena dengan peperiksaan walau atiqah baru sudah midterm.
-[tp next tuesday 3rd test calculus;)]-

p/s:i was confidently telling ammar, :"spec sape tu, jgn main, rosak mata nnt".

kata ummi:his specs lah tu, power die 400, lagi tinggi dari acik dah.

kakak's genes lah tu.=p

7 comments:

  1. omg, I'm so touched. Beautifully created words yg lahir dr hati eh? somehow, I feel the same thing or used to feel the same. haish.

    Tapi, hidup ni sudah ditakdirkan oleh Dia bukan? I want to tell u sumtin, tapi nnt later on lah ble kte jumpe, about Dia dah susun cantik perjalanan hidup kita. antara kita nak sedar atau tak kan.
    haish, apa takdir yang membawa sya ke sini? lol. rse tak baik pulak question this thing.

    Alhamdulillah =)

    ReplyDelete
  2. haha.. kakak's gene.. hihi..

    ReplyDelete
  3. haha.. kakak's gene.. hihi..

    ReplyDelete
  4. oooo, rupenye kak sue la slame ni dr cardiff yek.
    hehe.
    yup, kakak's genes.kot.eheh.rindu ammar.smgt die type smlm, bljr mengeje thru skype!kak sue ajaklah my sis dtg siniiiii~before u graduate.eheh.

    ReplyDelete
  5. heee sape lg dr cardiff kan.. wuuuu jauh bangat deh canada.. tp lepas smpi sana with the expensive tix, hence org sana is obliged to belanja makan minum dan penginapan la kan?

    ReplyDelete
  6. to kak sue:alriteee!
    insyaAllah kalu x muflis lg saat itu.eheh~
    tapi it is only a deal if u can get kakak into the plan.hueh!~lg dua taun dah tak boleh jalan sesuki dah.t.t
    to dilamaya:
    bilelaa nak jumpe awak kan, dah tade gathering raya susa nak jumpe.hu~

    ReplyDelete