Thursday, November 6, 2008

bismillahirrahmanirrahim,
i read a post at someone's blog recently, and it reminds me of dia. sungguh daku rindukan dia.
thank you athe sebab buat kite rindu dia. saya kenal dia itu sudah lama.jauh lebih lama dari sesiapa atau mana-mana orang. saya menangis, pasti dia itu ada.saya ketawa, saya gembira, pasti dia tahu dulu. gelombang kami kuat, kalau saya rindu dia, pasti dia rindu saya juga. disaat saya benar-benar mahu menelefon, tapi tak punya kredit atau calling card, pasti dia menelefon, atau paling kurang meninggalkan offline message.

saya tak pernah henti mengagumi dirinya. walau sudah lama kenal, dia itu tetap mengagumkan hati saya hari demi hari. dia itu tidak suka menyusahkan orang. saya mengagumi fakta dia tidak pernah guna duit ibu ayahnya selepas umur 17 tahun. saya kagumi pintarnya otak dia. saya kagumi perancangan rapinya. saya kagumi kerendahan hatinya. saya kagumi siapa dia sekarang. paling saya kagum, ketegasan pendiriannya.

walau dulu dia itu bukan siapa-siapa, tapi kini dia ibu kepada enam. sungguh, dia itu okaasan saya. happy 45th birthday umi! semoga panjang umur dalam keberkatan. barakallahufik. thx banyak-banyak bersabung nyawa lahirkan kite dulu. thx sebab sabar membesarkan kite for 19 years. terima kasih untuk segalanya.ampunkan dosa2 kita.

lots of love,
anak yang paling comel tapi jauh nun di sini,
acik.
5:27AM, Nov 6th 2008.

meminjam kata-kata seorang sahabat, dia itu centripetal force daku. dia itulah juga yang cried "banyak cantik!" bila ada orang tu cakap taknak balik summer nanti. hueh~

13 comments:

  1. selamat hari lahir centripetal force kepada cik atiqah. hehu..

    ReplyDelete
  2. homesick ye..sick home? home? sick?
    lalulalulalu...

    *saje^_^..ngeee

    ReplyDelete
  3. ops! ana ni. td terpaki adek ana punya..kuang3..soei

    ReplyDelete
  4. atiqahmohammadkhuzainiNovember 6, 2008 at 11:16 PM

    err, natasha..cm ptut "selamat hari lahir kepada centripetal force cik atiqah" je.hueh~
    utrujah:sakit rumah/rumah sakit~ =D
    lame x nmpk! apekah kabar?

    ReplyDelete
  5. happy birthday to atiqah's centripetal force. haha saya direct translate ayat ini =))

    goes to show, otak sudah karat T.T

    ReplyDelete
  6. haha.itu bm yg dh karat.
    tappe, nsebbaek ade few months lg sblum berpergian =)
    so takleh kawen lgilah!haha

    ReplyDelete
  7. tiqah..huwaa~ awak buat kite homesick!!uhhu~

    ReplyDelete
  8. waa, miraaa~
    sorry sesgt.betul kate athe, nak ckp psl bnde2 sedih kne mintak izin budak2 jauh duluu.hueh~
    papepon, ganbatte!
    6 taun je awk kat sane, enjoy it while it lasts. live the 6 years to the fullest.
    hu..well, look whos talking.org yg "sakit rumah" juga.haha

    ReplyDelete
  9. hoho...selamat hari jadi lah kepada umi mu..memula baca ingatkan cakap pasal org laen..haha..

    ReplyDelete
  10. al-khawarizmi: bersangke baiklah kamu ssme manusia,... =))

    ReplyDelete
  11. apa kaitan kawen dengan bm yang berkarat ye? hahaha.

    kk kenapalah saye ni gatal. shh3.

    ReplyDelete
  12. ye betol tu atiq.
    payah sungguhlaa nk cite sedeyh kat org jauh.
    silap2 banjir kang,
    so kena mintak izin dlu.
    haha.


    *sy menanti nasi lemak tolo mata kerbau.yesh!*gagaha.

    ReplyDelete
  13. athe:haritu kite makan nasi lemak sambal tumis udang..=D
    natasha:haha.kaitan?hueh3.

    ReplyDelete