Sunday, November 9, 2008

i'm home.for good, hopefully.

alhmdulillah, suka hari ini.
kalau hari2 lain ku katakan diwarna warnikan, kali ini di'splash' with beautiful amazing wonderful colours. terima kasih Allah kerna membuka jalanku yang membuatkan ku nampak masa hadapan!day-to-day, im beginning to see the hikmah of me tiba-tiba terfikir nak buat the course i'm doing a few years ago.well, benar muslim itu bersaudara, dan kalau benar Dia hendak bukakan jalan untukku, pasti ada saja jalan-jalan lain.aite?

maka tadi ketemu ali abdullah yg sgt cute tapi malu2. he would say "mama mama, abi is back, someone is at the door. mama mama, i dont like. go go." si anak kecil itu kurang senang dengan kehadiran kami yang 100% mengalih perhatian mama nya kepada kami. tapi kemudian, ternyata ali terpikat dengan saya kami! he allowed me to cuddle him, and he really reminds me of ammar. Ali (like ur cute bro's name kan, fm?) suka bermain catch ball walau balingannya amat sopan.heh. him not letting his mama go even when she prayed really reminds me of how we used to put ammar whenever we pray terawih at home. how ammar used to try and sit on baba's back when he sujuds.err, that was like 6 years ago.

the place reminded me of the apartment in leeds.it felt like home.dan perjalanan balik, terasa amat best setiap langkah itu,, merasai kehadiran zat2Nya, dengan hadirnya bulan yang amat cerah! u can actually see gugus2 awan. and u would really feel the joy and the meaning of something cliche only when u focus on it.with a clear head.kan?=))

O Allah, please let this stay. jangan Kau bolak-balikkan hati aku lepas Kau beri hidayah. even i do for sure know that it would go down again,itu fitrah. i hope this particular moment would help me to rise again quickly.

oh, otak tepu dengan bio. i am more prepared this time, semoga daku mendapat result yang lebih baik A+ insyaAllah!aameeen.
exam mode-in order: ecor lab report+calculus final test, bio midterm II, algebra final test, chemistry midterm II.doakan Atiqah dan rakan-rakan seangkatannya semoga sama-sama memperoleh kejayaan dengan niat yang betul.

p/s:i dont sound like my normal self, i know.but pls let this stay ya Allah, cuz i am 'home'.aameen.

6 comments:

  1. bile bace terase mcm kite pulak yg ade kt sane.huu.

    ...kali ini di'splash' with beautiful amazing wonderful colours..

    smge hari2 dihiasi dgn warne warni yg mengjr kte pelbagai mcm bnd.

    gdluck exam! =)

    ReplyDelete
  2. atiqahmohammadkhuzainiNovember 9, 2008 at 9:41 AM

    :)) hamdanlillah hamdanlillah.cume mendoakan agar ia kekal.
    selama ni, warnawarni kerna warna yang kurg best pun ade.hri ni specifically warne best shje.=)).tp ye,wrne warni itu yg mentarbiyah diri kite.kan?thx kalian2, yg snts mengingati daku dan semua muslim lewat doa2 kalian

    ReplyDelete
  3. ikaaa!
    best nyaa!
    huhu nak mane gambar bulan nyee nk tgk!
    awak, kte exam in two weeks time
    doakan kte dpt jawab dgn cemerlang jgn lupa ! (to be specific, dpt distinction)
    heehe
    rindu!

    ReplyDelete
  4. welcome back to 'home'

    ReplyDelete
  5. welcome home! dan, semoga berjaya dalam exam ye cik akak. eh adik. eh, hurm. entah?

    ReplyDelete
  6. Namanya Ali jugak?
    Wah..kagum..1st time dgr someone bernama Ali yg lebih kurang sebaya Ali tapi tak seaktif+seagresif Ali. haha. yg pasti kanak2 bernama Ali memang comel =D

    All the best for exam!
    'Allahumma la sahla illa ma ja'altahu sahla, fa anta taj'alul huzna in syi'ta sahla'

    La hawla wala Quwwata illa billah.

    Ma'at taufeeq wan najah!~

    ReplyDelete