Sunday, December 14, 2008

eight minus one.

“Bicaralah kepada manusia apa yang mereka tahu (faham)” (Riwayat al-Bukhari).
“Sesiapa yang menuntut ilmu (agama) untuk menyaingi ulama, atau berbahas dengan orang jahil, atau supaya dengan ilmu tersebut wajah orangramai tertumpu kepadanya, maka Allah masukkan dia ke dalam neraka” (Riwayat al-Tirmizi, Ibn Majah dan al-Hakim dalam al-Mustadrak, dipersetujui kesahihannya oleh al-Zahabi).
-penulis di igtkn di sini-

the three-weeks-holiday has started, which marks an ending to a semester. terasa bagai baru semalam dengar ayahku gelakkan anaknya seorang ni, "nak pergi study je pun". bagai baru semalam cium pipi adik for the last time kat escalator klia, dengan matanya yg kuyu, sebab sedih atau mengantuk wallahua'lam lah kan.

empat bulan dah berlalu, and i dont think i have learnt anything new. setakat bertambah ilmu yang sedikit dalam maple, intellicad atau matlab?itu boleh dapat dimana-mana. hurm lagi. hari ini sama dengan semalam, celaka. kalau hari ini sama dengan empat bulan yang lalu?-.-
another seven semesters to go, insyaAllah.

1 comment: