Thursday, January 1, 2009

RIS-amr khaled


amr khaled's session.he spoke fully in arabic, we could rent earpiece translator, but we have 
to have a credit card for that. he used pretty simple arabic, many of you would understand 
this video, inshaAllah.aamiiin aamiiin aamiiin ya rabbal alamin ke atas du'aa beliau.

p/s:i forgot to mention; di saat kami melangkahkan kaki ke dalam dewan itu buat pertama 
kali, lagu raihan sedang berkumandang =)

10 comments:

  1. atiqahmohammadkhuzainiJanuary 1, 2009 at 8:58 AM

    maybe one day.inshaAllah=)
    kalu kawen ng pak arab lg sng nak blaja.an advantage ape.hueh

    ReplyDelete
  2. saya juga tak paham..ish3..last blaja arab pon masa f3..tupon sekadar nak lulus je..kalo markah lulusnya 40, maka markah saya adalah 42..huhu..lulus what?

    ReplyDelete
  3. yg melihat dpn laptop pn hmpr2 menangis dan berderau darah mendgr bacaan doa amr khaled yg bgtu bersungguh2.apetah lg yg berada kt tmpt tu.masyaAllah.tbe2 cm segan plak dgn diri sndri sbb kdg2 nak taknak je berdoa.hu,kepala kena ketuk jap -.-'

    ReplyDelete
  4. wah atiqah! dah lame ana follow reviving the islamic spirit di internet dan sentiasa azam satu hari nanti akan attend program tuh utk berkenalan dengan scholars..insyaAllah..alfun mabruk!!=)

    ReplyDelete
  5. ika.
    tk faham =( but i did ameenkan

    awak tau tk, ktorang wajib amik ko-ko tau
    kte pun semangat la kan nak amik koko bahasa arab
    sekali kan
    rupa-rupanya itu debat bahasa arab
    ha ha imagine kte masuk, sure org lain sume cam fluent gila arabic
    last2 kte masuk family in islam
    ha ha.

    ReplyDelete
  6. atiqahmohammadkhuzainiJanuary 2, 2009 at 12:17 AM

    to anon:bhs arab tu bhs indah=), hassan al banna pun mewasiatkan kita belajar bhs arab.
    to amt:ku terketuk kple sniri jgak, hu.
    to elbaeraqy:ku x sgke juge akan bjumpe ulamak sehebat hamza yusuf dr tariq ramadhan imam zaid shakir. dtglah ke toronto suatu hari nnt, bermanfaat insyaAllah.
    to hakimah khani:bhs arab best!=)

    ReplyDelete
  7. tariq ramadan tu cucu hassan al-banna kan?
    hamza yusuf n imam zaid shakir, tau from awak.
    huhu kesian kn tatau bhs arab
    adik kte yg form 3 nk masuk form 4 tu arab dia dpt A masa pmr.
    dia nak continue bljr arab lagi form 4. jealousy~

    ReplyDelete
  8. atiqahmohammadkhuzainiJanuary 2, 2009 at 1:41 AM

    kimah, yup, cucu HAB. dan dia prof in oxford university=) accent british dia sgt best=)

    ReplyDelete
  9. Amr khaled,hasil karya beliau sangat terkenal di tanah arab.Beliau merupakan orang Mesir

    disebabkan kepetahan beliau dalam berpidato dan bercerita ttg seerah Nabi,maka beliau telah berjaya menarik ramai orang dari segenap lapisan masyrakat.

    Pemimpin Mesir mula takut-takut andai beliau bakal membawa pengaruh besar,lantas beliau telah dibuang negara.bermastautin di Qatar kalau tk silap ana..

    menetap di negara orang,namun masih mampun menggerakkan hati manusia lain.
    hebat sungguh Amr Khaled. Moga beliau sentiasa dirahmati

    sekadar berkongsi..alang-alang dh kenal skit2..hihi
    -fathiyyah-

    ReplyDelete