Tuesday, January 6, 2009

1998

bismillahirrahmanirrahim,sedang merisik sesuatu dengan encik google, terbaca tentang ice storm 1998 in ottawa. darurat diisytihar, and many houses were without electricity for two weeks. with that goes warmth and food. 

tiba-tiba terbayang kalau waktu ini terjadi snow storm sebegitu rupa, kebetulan we are really out of groceries for the time being, hanya ada daging untuk dua kali masak.kebetulan perut memang lapar, agak-agak kebulur tak masa tu?macam mana agaknya hidup tanpa heater the whole day?(suhu -10C)

kemudian teringat, that is exactly how gaza is for now. 

kelmarin, ku terfikir betapa lembutnya jiwa kanak-kanak, mudah terkesan sebarang gangguan luar. betapa kita perlu menjaga emosi kanak-kanak, kerana itu yang membentuk mereka.

kemudian teringat, bagaimana jiwa kanak-kanak palestine, setelah melihat ibu ayah syahid di depan mata? mendengarkan bom jatuh selang beberapa minit?

x : tgk vids.. rumah2 dorang kan atas bukit..
x : cuma berkaler putih
x : n kelabu
x : berbatu2
x : bole nmpak rumah2 kat bukit lain..
x : camne aa kot ada roket tetibe jatuh kat situ.. nmpak depan mata...

p/s:terlupa, beras masih ada sekampit, serunding masih berpeket-peket, and we would go shop for  groceries soon enough.umi, please please please jangan risau.

No comments:

Post a Comment