Wednesday, January 7, 2009

charlatanz

bismillahirrahmanirrahim,ade dgr psl gaza?tatau btp besar gaza compared to ottawa, but kalau lebih 100 bomb(this is a statistic from IRFAN on the first day of the raid, sekrg dah hari ke10) jatuhkan kat ottawa ni, agak-agak hancur la kot kan?pastu guna pulak kereta kebal n ground battle untuk musnahkan tmpt yg takleh reach dgn bomb.

btw, dari zmn sekolah isu same, apa yg baru?well, ni serangan plg dahsyat dlm 60 tahun!knp penting sgt?analoginye:org2 kafir arab di mekkah tiba-tiba serang dan nak takluk kaabah, kata nenek moyang diorg own the place, dulu penuh 'tuhan2'(patung berhala) mereka kat stu.dah takde tempat nak haji?n arah kiblat kite dah dirmps org?(nauuzubillah!).itulah gaza.gaza disebut sbg tmpt yg amat diberkati dlm quran(*)

makanye, lets help to put the mujahideen there in the battle, not lying on the floor in a hospital with no medical supplies. n not let the children starve/ freeze to death.aku tau sume baru lps byr res/sewa,beli buku,skating shoes n duit tgh kering. tp kalau sorg dpt kasi 5cad, dan kita semua ada lebih kurg 22 org, dah dapat 110cad. 5 cad, kita habiskan sekali lunch je. bukan wajib, tetapi kita tahu kemampuan kita. yang mampu utk bg lebih, penuhi tanggungjawab korg utk kasi lebih, menampung rakan2 yang benar2 tak mampu.moga Allah berkati jihad melawan nafsu kita semua.kita tahu kemampuan kita.

cmne nak kasi?well, kalau setiap wakil rumah n rez boleh collect duit tu, then kite leh kumpul by the time usrah this friday, gune name sorg, then kasi kat irfan ottawa under gaza appeal.khaled,volunteer kat situ, setuju nak trime cek. www.irfan.ca

it is a trauma by the hours, by the minutes-dina hazem, gaza.
just my two cents.apa korg rasa?bos dah approve,more info, check fb group.

*=betapa Allah memberkati sekelilingnya(Al-israa:1), betapa Allah memberkati negeri itu (Al-anbiyaa:80), betapa sucinya tanah itu (Al-maaidah:21), dan betapa kekasih Allah menyatakan "tidak digalakkan mengambil berat dalam pengembaraan kecuali kepada 3 masjid; Masjid al Haram, masjid ini (Masjid Nabawi) dan Masjid al Aqsa. " (Riwayat Bukhari, Muslim, Ibnu Majah dan Abu Daud).

No comments:

Post a Comment