Monday, January 5, 2009

update gaza

bismillahirrahmanirrahim,
berita menarik di sini.
dan israel tak habis-habis dengan alasan mereka, mereka hanya menyerang balas. as if. kata seorang palestinian, kalau begitu kami menyerang atas alasan oppression selama 60 tahun! aku sungguh kagum melihatkan wartawan berpakaian seperti tentera, bergadai nyawa mahu menyampaikan berita pada kita. di tengah-tengah menyampaikan berita, sempat lagi menoleh kiri kanan mana tahu ada serangan baru pula datang. sedang menyampaikan berita, kedengaran bom baru jatuh. "yes, that is a new fresh air strike".

dan beliau juga melaporkan, terdapat rumours assyifa hospital akan diserang maka perlu di evacuate, tetapi ambulance tidak mobile kerana gaza telah disekat menjadi 3 bahagian. jika perlu dikosongkan sekalipun, mereka terpaksa merawat di tepi jalan dan rumah-rumah berdekatan. "the doctors are'nt picking up the phone as they are too busy, they dont even have time to scratch their heads because of teh packed schedule and the number of casualties that keep coming in".

again, berita menarik di sini. nggak bias dong.

3 comments:

  1. moments of gaza
    http://gaza08.blogspot.com/search?updated-min=2009-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2010-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=34

    dignity boat
    http://www.flickr.com/photos/29205195@N02

    ReplyDelete
  2. awk tau x..ada org g amek post awk ni n letak dlm risalah berupa tazkirah y slalu diedarkan utk dak2 batch kt.ammar punya post pon ada sekali.tkezut den.

    siap fikir byk kali.."apsal mcm pnah bc je ayat nihh?"

    bole agk laa kn sape?bukan kt.bukan wiwi.haha

    ReplyDelete
  3. atiqahmohammadkhuzainiJanuary 6, 2009 at 6:02 PM

    athe:tau. ade org mesej kite, 'mintak izin' time kite tgh kelas td.ha ha.cm takesah kot, tp SEGAN nak mati dgn bhse yg ditaip rite before tdo.athe, awk plak bile lagi??-.^

    ReplyDelete