Sunday, March 8, 2009

bismillahirrahmanirrahim.
sekadar terfikir, manusia ni jarang boleh menerima kejutan. jika terkejut, dia menjadi takut, lalu lari. yelah, siapa yang mahu menghadapi practical programming exam selepas baru seminggu belajar teori, bukan? kita warm up dahulu, kemudian baru berlari anak.selepas dua atau tiga minggu, barulah berkeyakinan kan?

kemudian, terfikir lagi. manusia ni, jarang yang mahu keluar dari kepompong selesa. seorang pengembara lebih sanggup tercicir atau tertinggal di gurun dari melompat masuk ke dalam gerabak kereta api barang. takut mati katak, mungkin. gerabak terus berlari, meninggalkan si pengembara tadi. yang rugi, si pengembara, kerana dia yang tidak akan sampai ke destinasi. bukan pencipta gerabak kereta api, bukan? sudah tahu destinasi itu sungguh indah, sudah tahu kamu perlukan kereta api itu, lompatlah masuk. keluarlah dari kepompong selesa, atiqah.

7th march 2009: nur sakinah hatta +alleem.barakallahufeekuma. gambar di blog aliah mohd tarmizi dan nurul iman dashuki.mabruk inah!ahli ketiga dejourney yang berkahwin.  who's next?eh, belum ada sesiapa lagi yang kahwin sesama batchmate, kan?=D

8 comments:

  1. kamu nak jd yg pertama eh?

    ReplyDelete
  2. xboleh!atiq xboleh!bantahan keras dr sini.


    hahaXD

    ReplyDelete
  3. yea kite pg wedding die td! n kite telah memalukan dr sendiri. haih.

    ReplyDelete
  4. Salam Maulidur Rasul. Moga bibir kita basah dengan selawat ke atasNya dan setia akan SunnahNya

    ReplyDelete
  5. atiqahmohammadkhuzainiMarch 8, 2009 at 9:10 PM

    tidak.anda sekalian salah faham!
    cuma curious siapa yang akan kahwin sesama batchmate.
    chep, nak gambaarrrr
    putera asqalan, terima kasih mengingatkan.

    ReplyDelete
  6. haha x slh paham pun. saje menyakat. :D:D

    ReplyDelete
  7. ha ha awak kte kenal sape yg kawen tu!
    bkn kenal sgt, tp ramai sgt yg bercerita
    nazurah, shakira, akas
    ouh, ada byk pic dkt facebook!

    http://www.facebook.com/album.php?aid=67084&id=684994204&ref=nf

    http://www.facebook.com/album.php?aid=62649&id=533232625&ref=nf

    ReplyDelete
  8. kite dh anta gamba kt ur mail. njoy!

    ReplyDelete