Saturday, April 4, 2009

jiwa besar!

perumpamaan ulama':hanya haiwan yg besar yg selamat.yg melata selalu menjadi mangsa, seperti burung helang yang gagah membelah angkasa, akan menjadi pemangsa pada haiwan- haiwan kecil yang melata di muka bumi.

begitu juga manusia.perlu berjiwa besar baharulah selamat.
peranan kita.realitinya, sekeliling itu sangat dekat dengan kita.buatlah apa yg termampu.kita banyak menerima sesuatu seolah2 benda itu waqi'.sebab 1-serangan psiko musuh.di tipu sejarah. 2-mindset kita, kerana kita lahir dalam zaman ini,zaman yang penuh fitnah.
musuh islam takkan berhenti sampai kita murtad,takkan puas hati sampai kita ikut mereka. mereka mahu jati diri islam hancur.eg:iraq, setelah dapat minyak, tidak juga mereka keluar dari iraq kan?kerana bukan gold menjadi misi, tetapi gospel!abul ala maududi:musuh akan ubah sistem pelajaran, ubah bahasa,bentuk angkatan generasi baru yg jahil tentang islam, dan ia bukannya berlaku secara tak sengaja!
jadilah mukmin berjiwa besar!yang mahukan jannatulfirdaus, yang yakin pada Allah akan membebaskan palestin, yang mahu menjadi muttaqiiina imama.

susasana di sekitar kita adalah paling hampir dgn kita!
ustaz fauzi asmuni-kuliah online kita memimpin malaysia(generasi pemuda dan perubahan).

No comments:

Post a Comment