Wednesday, May 27, 2009

absence

dengan nama Allah, pembolak-balik hati manusia.

tika murajaah al-qiyaamah, yang tersangat banyak menceritakan tentang hari akhirat, googled mp3 surah ini, rata-rata semua qari menangis-nangis dari ayat20-akhir. 

hadirkan lah hati ketika membaca alquran. its not merely a book, it actually communicates with you, if you are willing.

jauhi ghaflah-(heedlessness-mind wandering sthg else) a nice lecture on ghaflah, by brother nouman ali khan.

2 comments:

  1. erk..terasa.
    jgn kata al-qiyamah.. al-fatihah yg kkdg kte blh bace pnuh steady mcm takde ape tu pn..bleh buat org nangis. Dan syeikh2 yg nangis ni pulak, mostly adlh arabs (merujuk pd trend video). igt snang ke pak arab nak nangis, they are by nature kasar dan keras kan. tapi itula nak tunjuk.. penangan Quran = unbeatable. bkn utk org arab je, tp sape2 yg membaca dgn sepenuh perasaan akan dpt kemanisan tsbt.

    ReplyDelete
  2. ak suka bro nouman nih..
    ilmu mantik dy tnggi~
    ngeh3...

    ReplyDelete