Thursday, May 21, 2009

baru tadi ku mengerti. nikmatnya tidur, bukan terletak pada berapa jam kita tidur, tetapi pada kehendak Dia.

2 comments:

  1. a friend of mine once cerita, otak manusia ada banyak wave..
    ada alpha, beta, sigma n delta wave kalo x silap..
    wave2 ni berkaitan ngan state otak kita, sama ada concious or not.. err.. x reti nak explain..
    banyak keadaan aa..
    n sepatutnya, bila kita tidur, kita dalam state yang delta wave, which is otak dalam keadaan betul2 rehat..
    pernah tak tidur, rasa cam kejap je.. tau2 bangun kol bape.. tak perasan.. mmg lgsg x perasan..
    tp tidur tu yg amat berkualiti, aka delta wave..

    state delta wave ni, mmg total rest..
    kawan ku kata, sepatutnya solat kita dalam state ni.. peak khusyu'.. n ni laa dikatakan solat itu merehatkan..
    sahabat dulu mampu capai tahap ni, kita camne?
    tidur pon, macam2 mimpi..
    ulama' dulu, tidur sekejap je.. tp berkualiti.. sebab tu dorang berjaya, walaupun tidur sangat kejap.. otak maintain hebat..
    tidur demi agama..... solely for His Pleasure...

    ReplyDelete
  2. whoaaa. kagum. mashaAllah.
    kte sgt bermasalah dgn tidur. tsk.

    ReplyDelete