Sunday, May 31, 2009

define:hypocrisy

mengemas bila ada tetamu, when normally rumah anda seperti tongkang pecah(exaggeration). hipokritkah itu?

memasak yang rumit-rumit untuk orang lain bila selalunya simple sahaja untuk orang rumah, berpura-pura kah itu?

and behaving in the presence of respected people, does that indicates you're a fake?

p/s:learned a new equation. this side of the equation represents dunya, while the other represents the hereafter. comfort on both sides cancel each other.  maka bersusahlah di dunia, semoga kita bersenang lenang di sana yang abadi, aamiiin insyaAllah!

4 comments:

  1. so lebihkan priority.bukan try to balance,kn?

    ReplyDelete
  2. mungkin patut balance?anggap ttiap hari pon mcm priority?nih soalan.bukan jawapan.

    ReplyDelete
  3. behaving in front of respected people blh jadi, utk show respect.

    memasak yg rumit2 blh jadi, utk raikan tetamu dan show appreciation that they do come.

    mengemas bila ada tetamu blh jadi, juga utk keselesaan mrk dan kemaslahatan bersama. on normal days maybe kte takde mase pun nak make sure seinci habuk pn takde di rumah. so alang2 tetamu dtg, rumah dikerjakan habis2an.

    tgk pd niat jugak. if we do all these to impress ppl dan for their sake semata2, lain la jadinye kan.

    might not make any sense anyway. my mind is too much occupied by the assignment i guess.huhhu.

    ReplyDelete
  4. haaa, nampaknye adikku sudah mendahului. agree with her :)

    ReplyDelete