Wednesday, May 20, 2009

khubthi walkhabaith

kata si ibu pada si anak yang asyik bermain air ketika mandi, "jangan lama-lama dalam bilik air, tempat syaitan tu"

balas si anak, "tadi dah baca doa masuk toilet, takpelah lama-lama pun"

p/s:doa masuk tandas:Aku berlindung dari gangguan syaitan jantan dan betina.

kanak-kanak, sungguh kudus. alangkah indahnya jika dunia ini ideal seperti itu. tapi bagus juga, tahap pergantungannya pada Allah tinggi. itu yang sepatutnya.

mode:nak balik rumah!tsk.

6 comments:

  1. heh,plg menarik last sentence

    mode:nak balik rumah!tsk

    sila tabah ye cik atiqah;)

    nway blk ke ths yr?x kn?huhu

    ReplyDelete
  2. adik kt pnah selawat dlm bilik air.sonok je dia.kan org kata tak elok kan sebut nama Allah dlm toilet?so,kt ckplaa cmtu kat adik kt.
    then dia balas.."abes tu baca doa amek wuduk bole pulak?"

    =_=

    ReplyDelete
  3. to athe:haha.doa baca wudhu atau niat nak ambik wudhu?sebab doa after wudhu baca kat luar toilet lah kan?
    niat, baca dalam hati, kot?wallahua'lam.anak ini pintar deh.
    to aliah:insyaAllah balik=D

    ReplyDelete
  4. brilliant!
    i smell a lawyer here =P

    ReplyDelete
  5. salam

    wah...
    bagosnye pemikiran dk kecik
    pasni leh la lepak lme2 dlm toilet
    yg penting bce doa'
    hehe

    ReplyDelete
  6. salam.
    only one word-comel.
    uhuu.

    -syaimaa'-

    ReplyDelete