Saturday, June 6, 2009

pemuzik

bismillah

there was an interview of a music band. the musician said, the lyrics he wrote is actually between him and Allah, and not a loveydovey dedication to his girl as everyone thought.

so the reporter asked, "tak terkilankah bila pendengar salah persepi dan tidak mendapat mesej sebenar lagu anda?"

to which he replied, "not at all. the song is for them to interpret."

di dalam kelas, ketika discussion tentang kenapa Rousseau berpendapat sekian dan sekian, a guy said, he probably just want to share the idea(of social contract and the general will) that he felt very great with other people. 

saya sgt bersetuju. fitrah manusia, seperti yang dapat jelas dilihat pada kanak-kanak, kita akan excited nak beritahu masyarakat apa yang kita find interesting.seboleh-boleh, mahu manusia lain melihat seperti apa yang dia lihat.mustahil?mungkin. 

tapi itu juga harapan saya. bukan seperti pemuzik tak hargai kerja sendiri di atas. hey, dunia ini bebas berpendapat!=D

2 comments:

  1. anda tengok melodi kah??? i saw the interview.
    like this entry.music ke,poem ke,article ke, ditulis sbg cara penulis/penciptanya mengekspresi diri.terserah pada pembaca untuk fahami apa maksudnya.

    ReplyDelete
  2. atiqahmohammadkhuzainiJune 6, 2009 at 9:28 PM

    aah.masa tu ade org gtau psl isteri akhil hayy kene intervw.tu yg tgk tu.hu.
    tp i still think mcm patut kecewa kalau msg yg kite nak sampaikan tak sampai.hueh

    ReplyDelete