Saturday, June 20, 2009

updates

bismillah.
minggu depan deadline semua final assignment dan project. kemudian, final exam dan insyaAllah akan berangkat pulang. dengar khabar, di klia, borang H1N1 kini wajib di isi bermula minggu depan. semoga Allah permudahkan perjalanan nanti, insyaAllah.

baru-baru ini dah lama lah jugak, banyak yang berlaku. politik PAS di malaysia, pilihan raya di Iran, pemergian syeikh fathi yakan, dan kakak sampai rumah.(tak signifikan pon kot). saya teringin hendak membaca secara dekat politik di Iran, sejarah ahmadinejad, campuran kuasa US, dan sebagainya. terbaca ulasan di satu artikel, mengatakan pilihanraya kali ini menunjukkan anak-anak didik khomeini berperang sesama sendiri. apapun, ahmadinejad dah menang pilihan raya.

tentang PAS, teringat seorang rakan menceritakan pilihan raya di bangladesh, di mana sebuah parti yang asalnya mendukung perjuangan islam, akhirnya menjadi antara parti paling korup, kerana mereka menggunakan jalan-jalan tidak halal. wanauzubillahimin zalik! quoting ochu, yang tidaklah saya setuju 100%,

"...all the unity gov talk is like a playboy who has cheated the lady once, trying to gain her back because he is down and weak..."

buat masa ini, saya mahu dapatkan buku-buku ni, tapi belum berkesempatan mencarinya di book market.the quranic narration, kill khaled, dan beberapa lagi. kedai buku 'mainstream' nggak berjumpa.

the real update:
Your recent request for a Change Of Program Element has been approved.
The approved program is: Bachelor of Engineering in Biomedical and Electrical.

applied awal-awal lagi, pada hari application dibuka, which was on May 1st. tapi sama ada application approved atau denied, saya doa untuk dapat yang terbaik, maka inilah yang terbaik buat saya, insyaAllah.

p/s:i noticed i never actually wrote what program im in, except for my 1st entry in 2007, itupun masa baru bercita-cita dan berangan-angan. result interview mara belum pun keluar masa tu.post tu pun dah delete.heh.

pp/s:semoga team malaysia truly asia will win today's dragon boat race!

3 comments:

  1. salam tiqah, hv a safe journey home iAllah, take care dgn swine flu, you can never take enough precautions if its a matter of life and death; someone told me this. nanti dah sampai malaysia 2/3 minggu tlg inform la ye, then we can all meet up.
    td kita tgk news kat aljazeera and bbc, pasal blast kat protest sites in iran. sedih jugak la. hopefully the situation will get better, iAllah.
    abt the program, tukar apa? ngan kenapa?

    ReplyDelete
  2. pasal H1N1 ni kan..sorry a nak cite gak kat sini.
    awk balik msia,sminggu++ jgn cmpo org.duk je umah dlu eh?betul ni kt cakaappp.huhuu=3

    ReplyDelete
  3. ain, pe yg menariknya?=/
    fana, before ni biomed gak, so no significant changes to 'non engineering audience' kot.hueh.term from communication courses.(p/s:dulu biomed n mechy)
    athe:fine. smpi hbs cuti tak campur dgn org pun takpe.[-(
    haha. quoting fana, you can nvr take enough precautions. doa je la kawan=D

    ReplyDelete