Friday, July 10, 2009

yow-yvr-tpe-kul

bismillah.
arrived in kl at around 12.45pm. keluar je dari gate, over excited dengar orang cakap bahasa melayu.

baba picked me up, he wont let me angkat my own bags, salam dan peluk. talked nonstop all the way home. then persuaded baba to fetch adik afifah early from kindergarten, afifah mamai, dah sangat dekat baru dia perasan siapa yang jemput, menjerit dia, "ek ehhh". kemudian terus peluk, dan dukung tak mahu lepas.

sampai rumah, bibik excited tanya khabar, dan jerit kat kakak suruh turun. later went to fetch ammar with kakak and adik afifah. on the way out, jumpa abang yang baru balik, dia tanya khabar and asked a few obvious questions sambil tersengih-sengih.

sampai sekolah ammar, ammar saw me first sebab pintu sekolah dia tinted. he screamed, "atiqahhhhh", dan bersaksikan cikgu-cikgu SES, dia berlari dan pelukku lama. (usually he wont even pegang tangan dengan kakak-kakak in front of his teachers and friends dek keseganan tak bertempat). both afifah and ammar talked non stop, and wanted my attention. masa tu terdetik dlm hati, jangan malas nak layan, ini dia yang ku rindu!

around 530pm, saya 'pengsan' di atas katil. ummi balik pun tak sedar, tau tau tengah cium tangan ummi dengan sangat mamainya dari atas katil. i probably mumbled something about the temperature, to which ummi laughed and said, "tu dia, org canada dah complain panas".

reunited, alhamdulillah. thummalhamdulillah. insyaAllah esok reunite dengan ahmad pula.

14 comments:

  1. hua...
    camne lak kite ahad ni..
    nervous2~

    ReplyDelete
  2. so i guess, perasaan tu dah x da?
    heh.. sure best gila perasaan tu~ huaaa...
    ku sndiri blom sure ke mana lg ni.. huhuh..
    welcome back to malaysia~!!
    please enjoy your stay~
    hi hi hi

    ReplyDelete
  3. Welcome back!
    hOHo,panas ye org canada.
    Ngee~
    Boleh la jumpe2, cuti smpi bila?

    ReplyDelete
  4. memula pelik sungguh tgk title..
    cam penuh makna je..
    tgk balik, baru perasan apa sbnanye tajuk tu..
    ha ha..
    tolong cubit pipi pip ehh~!!
    hih hih hih
    jgn pi tidur dalam peti sejuk da aa eh? =D

    ReplyDelete
  5. salam..
    welcome home~
    ehehe.
    fatimah mesti tak sabar nak jumpa nt tuh.
    haha
    anyway, alhamdulillah selamat sampai ^_^
    ahlan ahlan..eceh. hehe

    -syaimaa'-

    ReplyDelete
  6. salam,
    bonjour! (bantai french walaupun x tawu maksud). haha. so u did arrive earlier than expected kan? alhamdulillahh. membaca respon afifah n ammar, mmg berbaloiiii btulla nt balik. mmg patut nt balik pun^^ u must be soo glad to be here kan. hehe.
    syaimaa', mmg x sbr pun. tp kite bg peluang org yg baru sampai melonggarkan urat2 dan relax2 dan jalan2 dulu. nnt free baru la jumpee~weee

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah,dh smpai!yay yay.
    slmt menikmati udara segar msia;)

    ReplyDelete
  8. atiqah mohammadkhuzainiJuly 12, 2009 at 10:44 PM

    2farra-dah sampai kan?pe cte?
    2ZS-i will enjoy my stay insyaAllah.tp cuak je tatau akan benefit ke tak. perasaan tu kdg2 je timbul balik.apesal smpai 2 komen? pip kata nama dia apupu skrg.
    2kaksyaz-bertolak balik 8 sept insyaAllah.boleh sajeee.
    2syaimaa'-thx3!hehe.yup2, ana pon tak sbr jumpe dia. nt pun dah kat uia balik kan, cuti dah hbs?
    2fm-alhamdulillah, yup, sampai earlier tahn expected.longgar urat?hurm, skrg demam dan sakit kepala pula.huhu
    2aliah-indeed, udara mesia sgt berbeda!heh

    ReplyDelete
  9. amboi excitednye sampai Msia.. hehe~

    panas tu jgn komplen la.. org kate sedare El-Nino dtg. Allah knows best.

    korg xde wat kenduri ke ape ke? haha, I've no solid reason to visit rumah.

    ReplyDelete
  10. atiqahmohammadkhuzainiJuly 15, 2009 at 1:28 PM

    heh.thx kak nazirah for the reminder. abt the tornado,dgrnya sangat teruk,innalillah. but didnt read the news, tak sure where exactly in ontario.

    u dont need an open house to come. lai lai lai datanglah sekeluarga. cuma telepon je takut kami keluar. nak datang sorang pun boleh saje insyaAllah.=)

    ReplyDelete
  11. salam, seronoknye.... jeles2~ =P
    selamat bersama family n sahabat2 di malaysia =)
    nnati buatla visa US, boleh jln2 kt sini =)

    ReplyDelete
  12. waa basyirah..seronoknye nmpk nme nt kt cni..hehe..nmpk nme pn hepi..

    basy...buatla BLOG..huhu

    tqah suruh basy buat..ke mmg dh ade tp sy xtau kewjudnnye?heh

    tqah tak nak jmpe2 ke?:p

    ReplyDelete
  13. atiqah mohammadkhuzainiJuly 26, 2009 at 9:18 AM

    non

    ReplyDelete