Sunday, September 13, 2009

hidup zero alasan

its actually a book's title.
bismillah.

pernah tak bila kita gagal dalam sesuatu, kita pujuk diri sendiri, ah takpelah, dah nak dekat berjaya dah tu, and at the same time, 'memaafkan' diri sendiri. contohnya, bila markah final hanya 2 markah je lagi untuk dapat A+ yang diidam-idamkan [not that we get to know our final marks pun].

bila di fikir kembali, itu bagaikan mereka alasan untuk menyedapkan diri sendiri. when in the end, berapa dekat kita dengan arah tuju tidak menjadi persoalan, yang tak tercapai tetap remains tak tercapai. a C+ is a C+. jauh atau dekat untuk dapat B- tidak menjadi soal. tak kisahlah walaupun lagi sikit je lagi. a failure is a failure.

yang penting, is how much effort we put in to achieve that goal. gagal atau berjaya belakang kira.
mari hidup zero alasan, and live like a true person. berhenti memberi alasan untuk setiap kegagalan, instead, think a way out for it.

No comments:

Post a Comment