Tuesday, September 29, 2009

of teh pekat

bismillah.
just a short one.

bila sakit perut, ummi would make me some black tea with some honey. yang sangat pekat. maka tadi bila sakit perut, ambil 2 uncang earl grey tea, isi mug half full dengan air mendidih. konon nak buat extra pekat lah ni, double dosage, supaya cepat lega, kejap lagi ada test.

kacau, alamak hitamnya. dahlah takde honey. tak sanggup nak minum.

nak selesaikan masalah, tak pernah boleh terburu-buru. nak hilangkan bad habits, tak pernah boleh secara mendadak mahu hilangkan semua begitu sahaja. kita bukan robot. semua perlu sesuai dengan kemampuan fizikal dan mental. perlu ikut kemampuan 'menelan teh pahit'.

teh dah selamat di hadam, off to school.the test is in another 4 hours.

rabbishrohli sodri, wayassirli amri. allahumma afini fi badani.

2 comments:

  1. may be too late, tp good luck! test math kan?
    hmm, lama tak contact, kirim salam sama semua di ottawa ya. take care, tiqah. me and sbarina both miss you

    ReplyDelete
  2. huhu mari2 belajar minum teh pekat perlahan2 :D

    ReplyDelete