Thursday, September 3, 2009

tido lepas subuh

bismillah.written on june 19
asyik mimpikan arwah tok lately. tapi, most probably dari setan, sebab nama pun tidur lepas subuh. =_=

rindukan matahari pagi kat malaysia gombak. lebih kurang jam 7, bila matahari baru nak naik, langit masih cerah tak berawan, biru. high time umi baba berperang dengan si adik bongsu, yang demandnya tinggi sebelum ke sekolah. tak seperti ammar, senang dan seronok je nak pergi sekolah everyday. tapi dua-dua pun kalau sabtu ahad hantar sekolah jugak mereka tak kisah agaknya.

inilah padahnya orang dah lama tak nampak matahari terbit. pernah sekali a nonmuslim tanya, you are not supposed to sleep after fajr right?
so i said, "yes, but fajr is at 3,and isya' is at 11!"
kata dia, "no excuses, if you are not supposed to, find a way out."

2 comments:

  1. salam.
    mcm mane nonmuslim tu tau tak elok tido lepas subuh? diorang practice dlm life diorang gak ke?

    ReplyDelete
  2. atiqahmohammadkhuzainiSeptember 7, 2009 at 8:03 PM

    salam. sebab die ramai kawan muslim.

    ReplyDelete