Friday, October 16, 2009

and, it will come for sure.

bismillah.
kisah diceritakan oleh ummi, tentang pemergian seorang jiran. masa tu, jenazah di bawa masuk rumah dari hospital.

tanya anaknya yang 3 tahun, "kenapa mama pakai selimut?"
jawab seorang pakcik, "sebab mama sejuk,"

tanya si kecil itu lagi, "lepas ni, mama takkan buat kerja dekat komputer dah ke?"
semua terdiam, dan tidak mampu menjawab.

of death. mari ingat mati barang sejenak.

3 comments:

  1. T.T
    yes, definitely it will come.
    macam my cousin yang meninggal baru2 ni. kakak dia yg umur 2 thn tya, 'umi,dik anees mana?'. umi said, ' dik anees dah meninggal' , then she replied,'ohh'. erm. kanak2. tp,apa kesannya pd kita yg dewasa? kalau x tersentuh or bangkit lg dr tido yg lena tu.xtaw lah nk ckp pe.huhu.

    ReplyDelete
  2. pernah sekali... betul2 rasa nyawa akan dicabut. bukan ditimpa kemalangan ke ape. perasaan je tbe2 menyelubungi. Masa nak tidur. terbayang kalau esok pagi dah tak bangun, housemate lain masuk bilik terkejut mcm ape. Cuma yang sgt teruk time tu, dah rasa camtu x pulak lekas buat solat taubat. And, perasaan tu dibunuh dengan terus tak tidur malam.
    Teruk sgt.

    Marilah peringat akan hari kematian. Moga jumpa hati disana.

    ReplyDelete
  3. nak share jugak critaaa..
    kte pernah mimpi kte da mati pun. real sgt2.
    kite nmpk jasad kte ngah baring.
    time tu kte f4, x salah kte.
    dlm mimpi tu, kte dah mati, so org x nmpk kte. kte je nmpk org.sedih sgt! kte nmpk ibu kte, tp dia x nmpk kte dah...then bila ibu kte kejut kte, kte cam x percaya still hidup. kte blur, then pandang je ibu kte, sampai ibu kte pandg pelik.huhu.
    ok, khalas~

    ReplyDelete