Thursday, October 8, 2009

sweet II

bismillah.

NI:saye mengambil stance 'thats what allah wants for me'
Atiqah Mki: tp kannn
Atiqah Mki: siriyesly bes kalau pk cmtu for everything
Atiqah Mki: sbb mmg takkan ade reason nak sedih
Atiqah Mki: hu
Atiqah Mki: sy suke la quote kamu
Atiqah Mki: hahaha
NI: ure not like, in awe with me or something kan?
NI: =))
NI: (seriyesly tgh =)))
Atiqah Mki: euwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
Atiqah Mki: haha
NI: hahaha
NI: well, kdg2 sedih je
NI: then i feel bes sbb allah bg sedih
NI: haha
Atiqah Mki: oh sbb ape rase bes?
NI: sbb dpt sedih?
NI: hahaha
Atiqah Mki: sbb dpt ujian eh?
Atiqah Mki: hu
NI: bukan2
NI: seeing sedih as nikmat
NI: kadang2 kene mcm2 pun
NI: x rase pun sedih
Atiqah Mki: huuuuuuu
Atiqah Mki: paham2
NI: pastu ble dpt sedih, rase besssss
Atiqah Mki: hua that makes me feel so much better
Atiqah Mki: atleast sy sedih?
NI: aah
NI: atleast allah ingat nak bg sthing more to us harini
NI: heheh
NI: not that he ever forgets pun
Atiqah Mki: tau2
Atiqah Mki: huhu
Atiqah Mki: atleast kite bukan dpt hari yg biase je
Atiqah Mki: huhu
Atiqah Mki: mcm he pays a little bit more attention kat kite
Atiqah Mki: by giving ujians
NI: sweet kan
NI: hehe
Atiqah Mki: haahhhhh

16 hours across the timezone. she is one of the many reasons i forbid myself from feeling lonely. sangatlah hamba yang tak bersyukur, if i still say i feel tak kuat kerana terasa bersendirian, sedangkan saya ada mereka yang support dari segala arah. dulu, kini berbeza. dan ofcourse saya ada Dia. terima kasih semuaa:)) muslimat di ottawa, dan yang lain-lain, di mana sahaja kamu berada. ALHAMDULILLAH.

6 comments:

  1. reminds me of a friend's word - "when having very bad days, anggap ia sebagai 'membayar balik' sume hari2 yg kita terlalu gembira+lupakan dia."

    -kalau kesedihan itu buleh purify our heart, dan bersihkan dosa kita, it's perfect. dlmnya akan ada kemanisan, lessons dan ubat. Better than having 'racun dalam madu' - both sweet and deadly, tanpa disedari.

    -As long as kita mu'min, any circumstance will only turn us better+stronger believer. every single thing yg berlaku ada hikmahnya. Allah tak memaksudkan stp ujian kecuali ia adalah utk kebaikan kita. we can feel his love, rahmah n blessings even dlm kepedihan. Dia tak jauh dr kita. suhweeet~ :)

    <3

    ReplyDelete
  2. atiqahmohammadkhuzainiOctober 8, 2009 at 6:15 PM

    any circumstance will only turn us better+stronger believer. so true. wamakhalaqta haza batila.
    [eh tp ttau ni applies ke tak,hu].

    ur friend's quote menusuk kalbu.huhu.thx tima!<<33

    ReplyDelete
  3. then again there's nothing wrong in feeling lonely jugak.

    allah nak bagi kan rase lonely tu. hihihi.

    okay tell me when u get annoyed by this hyperpositivism hahaha.

    ReplyDelete
  4. awk!
    check out this song --> http://www.youtube.com/watch?v=OD2COX4wTSA

    specially dedicated to u from a cute lady =)

    ReplyDelete
  5. tiqah, i like this post.
    mode: diuji..

    kadang2 rasa tak mampu sgt.. :(
    berat jiwa nie..

    repeatedly saying to myself, allah pilih kau mira, allah sayang kau lebih..
    tp sbg manusia biasa, as in iman yang masih biasa.. rasa sedih, rs tak mampu sgt..

    skrg masih diuji, exam repeat biochem tadi, susah sangat.. :( tapi skrg nie takde sape2 leh tlg dah, usaha dah, doa dah.. tinggal tawakal dan berserah jer~ uhhu..

    ya allah..yakinkan hati ini dengan bantuanMU..

    ReplyDelete