Friday, November 13, 2009

of ammar muzakkir

ammar with razeen(sepupu), on second day raya.
rindu ammar. ammar sangat responsible dan rational sekarang. responsible pada afifah. sentiasa beli untuk afifah apa-apa yang dibeli untuk diri sendiri. he is responsible as a son to ummi and baba. pergi sekolah tak buat perangai, happy sentiasa. imaginasinya tinggi.

pernah sekali, kakak belikan dia party poppers. tapi sebab budak medic tak reti guna benda tu =p, kakak dah koyakkan penutup atas, maka dah tak boleh letupkan. ammar tak marah, ammar tak mengamuk. dia hanya mengeluh kecewa. [kakak lagi kecewa sebab benda tu mahal.haha]. bila akhirnya berjaya dibaiki dan diletupkan juga, aku teringat ketawa girangnya.
aku teringat kegembiraan dia bila dengar loceng pakcik motor aiskrim yang jarang-jarang lalu, dia akan menjerit-jerit gelabah cari walletnya atau panggil kakak dan abang yang ada di rumah untuk mintak duit. ammar responsible. dia pegang kad kuningnya sendiri[walaupun dulu marah sebab ammar ciluk wallet zaman form3kesayanganku]. ammar yang suka menabung dan suka simpan duit sendiri.

ammar sensible, dia tahu dia tak boleh makan junk food and kena diet low sugar. kalau pergi kedai, dia akan tanya ummi, yang ni boleh makan ke tak, yang ni junk food ke tak. dia tahu, dia tak boleh minum air gas sebab high sugar level,thus dia akan beli soya or cincau instead. ammar yang sangat sensible, akan cari logo halal bila mahu apa-apa dari giant. [credits kepada cikgu-cikgu CADS yang ajar ammar].

ammar yang suka ajak afifah mengaji, ammar yang suka jadi imam pada afifah dan kakak-kakaknya. ammar yang suka buat maths. ammar yang suka explore computer. ammar yang excited kalau dapat ym dengan kakak-kakaknya.ammar yang dah mula segan jika dipelukcium kakak-kakaknya. ammar yang suka mengusik kawan-kawan sekolah. dan ammar yang akan berlari happily ke kereta bila di jemput dari sekolah. ammar yang suruh aku call rumah sebab "nak cakap lama,".

okay, i better stop. i can go on and on forever. mode:rindu ammar sangat-sangat. di type dengan linangan air mata. haha.

rindu teman ammar main bunga api & mercun luar rumah every night selepas terawih. ammar rindu acik tak?

8 comments:

  1. tiqahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
    asal kte sedih plak baca post ni....
    huaaaaaaaa.sob3..
    p/s : amar comel lah , x macam kakak dia.

    ReplyDelete
  2. acknowledge eh? hehe. he's luck to have a sister like you =)

    ReplyDelete
  3. uhm, walaupun ammar bukan adik kte, tapi termenangis jugak baca post ni. air mata yg tersekat tadi dah keluar. lega. haha.
    rinduu adik jugak. malam ni mood rindu kuat pulak. rindu semua.

    ReplyDelete
  4. atiqahmohammadkhuzainiNovember 13, 2009 at 11:31 AM

    dila!summer nnt jemput dtg rumah kita jumpa ammar ye? :) tadi dia call kite, huhu gelombang rindu kite sampai kat mesia kot. hehe.
    farah:eh dia comel sbb dpt dr kitelahh.
    fana:its me who is fortunate to have a brother like him :)

    ReplyDelete
  5. nak2! nak jumpa ammar, sbb dia comel sgt lahhhh... dgn afifah skali. =D hehe.

    and kte rase ini sgt sweet "its me who is fortunate to have a brother like him." =) =) bagi ammar baca ni, tak sekrang, bile dia besar sket nnt. hehe

    ReplyDelete
  6. aww sweet gila awak. bergetar naluri ke-kakak-an kite ;)

    ReplyDelete
  7. kumeyyyyyyyyy!
    rindu gile. err, tp since when awk ada naluri kekakakan?haha.
    dila:baik!hehe.

    ReplyDelete
  8. alaaaa.. buat kte lagi rindu kt luqman.. :(

    ReplyDelete