Tuesday, November 10, 2009

willpower

"saye rase blaja ni takes up more willpower than cognitive ability"[NI].



true. to do anything, just anything at all, we need motivation to start. nak jadi productive in studying, atau dalam bekerja, perlu willpower yang tinggi. willpower, yang hanya datang dari niat yang betul. yelah, kalau tak nampak kenapa perlu buat, kita takkan mahu buat kan?



mari reset niat, dan jadi productive!lawan segala asakan pak tan, dan jangan bagi dia menang. kita ada pilihan, kita ada kuasa untuk memilih.antara kehendak nafsu, atau saranan akal. "susah ke nak lawan nafsu? sebenarnya tak susah pun. ALLAH bukannya zalim..lepas diberi tiba2 nak suruh kita buang. Tapi ALLAH suruh kita control. Dan nikmat kejayaan mengcontrol diri itu teramatlah besar...satu kejayaan yg terbesar...biar la benda tu bukan effect dunia pun...tapi yg penting kita dah melepasi satu tahap..berjaya tewaskan syaitan kali nih..YES! kejayaan kita memilih yang baik, tergantung pada iman kita hari ini"[copied from sori syaitan..harini aku menang!]



mari tewaskan syaitan, dan jadi manusia luar biasa.







mahu kikis malas dan suka bertangguh! :(



3 comments:

  1. atiqahmohammadkhuzainiNovember 10, 2009 at 7:52 PM

    hep hep hep!(dgn garang dan bwk rotan).

    ReplyDelete
  2. gile buruk setan. sumpah bgun subuh awal2 pasni. huhuhu.

    ReplyDelete