Saturday, December 19, 2009

december 19th

bismillah

alhamdulillah ala kulli haal.
packing and tidying up the room:in progress.
i am leaving for montreal inshaAllah tonight.


made the blog private for a while as it was a huge mess when i changed the layout. currently using one of the first layouts of this blog.

i will be leaving for singapore on the 21st, and will reach kl insyaAllah on the 23rd. a long journey, may it teaches me many things. i am bringing all my susah-nak-habiskan-books on the flight, as its easy to read those when you're bored to death. no lagha novels :) started reading Companions of the Prophet 1 by abdulwahid hamid, and it is very very interesting! bahasa dia sangat beautiful yet not complicated. i wish i have the hardcopy version of raheeq makhtum. hint hint :) kalau belum ada masa kahwin nanti ini hantaran wajib okay. haha. (blame the wedding atmosphere =D)

a side note, semalam kak leen pesan: berfikirlah dalam lingkungan yang Allah redha. purify your heart, as whats in the heart, akan automatic difikirkan.

apa khabar iman anda?bagaimana mahu topup iman? maximise the use of mutabaah amal. usrah itu sebagai topup sahaja, bukan sumber utama, as it consumes less than 1.8% of your time in a week(sumber). qiyamullail adalah sumber paling optimum. di dunia tiada rehat, kerana rehat hanya di syurga, abadi tau kat sana. kat sini probably tak sampai 1% pun dari hidup di sana, wallahua'lam bissawab. converge our thoughts to Allah[zaza,2009].

6 comments:

  1. layout ni lagi comel sebenarnya. heehe. may the journey teaches u a lot iA. bagus nya awak, i wud catch the movie on the plane if i were you. huhu teruk nya

    ReplyDelete
  2. atiqahmohammadkhuzainiDecember 20, 2009 at 6:46 AM

    the previous layout was meant to be temporary. then malas. heheh.

    movies vs books-we'll see what happens.

    ReplyDelete
  3. haha. comel2 layout ni. temporary je rupenye private tu. salam maal hijrah! :)

    ReplyDelete
  4. is it nostalgic layout theme? err.haha. memula anti blogging guna layout ni kan?heuh.

    anyway, mmg lame eh perjalanan ke canada. ish ish. mmg patut bwk byk buku. kalau x, sure bosan yg amat sgt. bestnyaaa dpt baca buku without any gangguan (internet lah~haha)

    ehem2,buat bg hntrn eh nnt kalo xde lagi.haha. noted la sape2 yg berkenaan tuh.:P

    safe journey ya! take gud care. *ala,time ni dah fly dah kann.erhh. ana baru balik dari walimah di johor.huu*

    ReplyDelete
  5. smgA perjlnn selmt pergi dn kmbali ya tiqah..:)

    ReplyDelete
  6. tiqah, me akan cuba dapatkan RM for you. tk beratlah. utk tiqah kan, tkpe je

    hehehe

    terharu laaaa :D

    kem salam kat along :)

    ReplyDelete