Thursday, January 14, 2010

bismillah.ini (phoneswitch) yang kitorang kena buat untuk lab switching circuits jumaat ni. for now, perlu habis lukis untuk prelab dahulu.

tadi prof achar kata, ramai je students 2nd year tak mahir lagi guna oscilloscope yang agak advance sedikit kerana jumlah butang(bukan oscilloscpe zaman physics dulu). which is true, memang kena batang hidunglah, sebab memang saya tak reti! lab semester lepas, saya banyak main tekan2 sahaja sampai dapat result yang dikehendaki, atau angkat tangan tanya TA. hohoh. kata prof achar lagi, ramai yang dah grad pun tak mahir lagi guna oscilloscope! maka what did you actually studied in a 4 years electrical engineering programme?SIA-SIAAA. satu habuk pun tak dapat.

masa tengok the last castle haritu pun, one of the moral yang boleh dapat dari cerita, is untuk belajar dengan bersungguh-sungguh dan excel dalam apa yang kita buat, kerana SEMUA orang perlu menyumbang. bukan hanya separuh atau sebahagian.

bila mood rajin mahu datang? mari kita paksa dia datang. allahumma inna nauzubika minalhammi walhazan wanauzubika minal'ajli walkasal. semut-semut lain selalu berpesan,
gigih berpakaian ahli sihir.

sebenarnya tulis sebab nak kongsikan ini. tersedak dan terus muhasabah diri balik sekejap tadi. sila tegur atiqah jika dia begitu. huhuk.

p/s:bila dah tulis entry sebegini baru terasa workload banyak je sebenarnya. baik! studyy!

1 comment:

  1. uhh I miss circuits so much!

    nak menyesal amik signal/systems tak berguna lagi. haha :P

    ReplyDelete