Monday, January 4, 2010

cellphone connecting people


bismillah.
bile phone berbunyi tanda sms masuk, mcm kucing beranak gali bag cari phone, tak sabar nak baca dan balas mesej si dia. when anything happens, sikit2 sms si dia utk bgtau whats happening, dan memberitahu update aktiviti terkini. minta izin berbuat itu ini, seperti dia suami.

mcm tu jugak solat. solat mcm cellphone connecting spsg kekasih. express syukur pada semua benda yang terjadi dalam hari kita. tak sabaaaar nak cerita-cerita dan express gratitude pada Dia. bila dengar seruan azan, tak sabaaar nak jumpa Dia.

kenapa takleh rasa solat best?takleh rasa best bile dgr panggilan Allah?

hw:ciptalah rasa best bila dgr seruan azan!bila mahu bwudhu', bila mahu menghadap Allah.
---
[analogi oleh kak leen].

4 comments:

  1. i guess, manusia memilih the former sebab mcm instantly dapat response. and the response is explicitly shown.

    the latter pula walaupun dah banyak bagi response, manusia tetap mahu fikir its only by chance or whatsoever.

    huu. how sad.

    ReplyDelete
  2. sangat best~!!
    rasa macam nak copy n paste kat dalam umah. huhu. serious, org skrg, hp pun x lekang dr tgn plus always berbunyi 24hours. erm, sad sad.

    ReplyDelete
  3. atiqahmohammadkhuzainiJanuary 9, 2010 at 12:03 PM

    to k syaz:sileeeeeee, smg saham jge buat sy =)

    to NI:ur comment reminds me of cerita ruben/abu bekr yg nak cari signs that islam is the true religion. pasang lilin segala. siap ckp, come on Allah, this is ur chance.nothing happened. dua kali dia ulang.again, nothing happened.

    dia tunduk, tgk kat quran, the next ayat was yg langit bintang, etc. banyak tanda2 Kami, buat org yg berfikir.

    mcm o.0 mashaAllah!

    ReplyDelete