Wednesday, January 20, 2010

duit?

bismillah, tadi lps solat termenung lama atas sejadah. memikirkan soal duit, how much would I have left if I pay february's rent and buy flight tickets to go home this summer. sedang berkeluhkesah dan berfikir, tiba2 tersentak, omg duniawinya! pastilah allah akan cukupkan aje inshaallah dr jalan yg tak disangka2. ayat 1000 dinar , attalaq 2-3.

planning itu perlu, true, tapi sampai 20 minit termenung is too much. and fikir soal dunia right after solat is just not right. what did I get from my solah?

3 comments:

  1. huhu, same here! asek2 berfikir ttg duit juga(banyaknyaa nk pakai duit nnt)
    smpai kdg2 terlupa yang semuanya datang dari Allah juga.

    thnks for this reminder tiqah

    p.s: rasa naaaak sgt borak2 ngn enti la. dari hati ke hati? huhu

    ReplyDelete
  2. huhu. kalau engineer pk sal duit, kami yg muamalat ni hari2 pk sal duit. sgt xsuka sbnrnya bila pk sal duit. buat susah hati dan hanyut. huhu. air mengalir macam duit.. sgt xsuka. so,sila rancang kewangan anda(and me too).

    yeah,kdg2 bukan nak fikir, tp syaitan tu duk cucuk2 kan. dan kita lemah, time tu jugak la nak pk sume bende. haih, dunia2.

    semoga kita tak tergolong dikalangan org2 yg rugi. Ameen :)

    fath, sila rncg kwgn taw. mesti dh start kira2 utk hari akan dtg tue:). ade my seniors kat sini, dia siap kira2 tol,kos perjalanan utk suami dan dia keje n blaja sume utk bila dah kawen nnt. sangat salute. and ianya sgt bgs taw.hihi.Sila lah :D

    ReplyDelete
  3. tersenyum2 baca fath runsing psl duit. :D
    to k syaz:ni bleh hire jd personal accountant ni. =) aamiiin for the du'a

    ReplyDelete