Wednesday, February 10, 2010

kerna cinta

kerna cinta, or should i say, kerana apa yang disangkakan cinta, people do stupid stupid things.

[dont you worry, i'm fine, my senses are still intact].

semua di bawah adalah kisah benar, so if im talking about you, i'm deeply sorry but dont publicly mengaku di sini pula ye. thats not the purpose.

kerana cinta, seorang anak menangis di riba ibunya berhari-hari. bercerita mengadu tentang teman lelaki.

kerana cinta, a very wara' guy who always lowered his gaze went up to a girl and start harassing her depan-depan dan through emails.

kerana cinta seorang gadis remaja menangis secara teruk sepanjang hari tanpa mengira tempat and who she was with, hanya kerana si jejaka left the country to study. sampaikan tiba di kedai makan, a waiter went up to her with a box of tissue.

kerana cinta a guy cried in his prayers because the girl left the country to study.

[oh jahatnya kerajaan memisahkan 2 jiwa, in many cases too, lol].

kerana cinta, a girl left her friends, to be with a new guy her friends didn't approve of.

kerana cinta a student did badly in her academic year because she just couldn't care less, fikir mahu kahwin saje.

kerana cinta, Metro melaporkan seorang gadis kahwin dengan bapa mertuanya sendiri selepas suaminya meninggal dunia. [islamically they are ayah-anak forever].

most importantly, kerana cinta, many people left d&t.

have been wanting to write this down since forever, post ini langsung tiada kena mengena dengan post lepas.
p/s:mari bertime out. aslih nafsak!



5 comments:

  1. sedapnye cinta...eh silap, sedap nye time out!! ^^. lol

    ReplyDelete
  2. copy paste ye..

    most importantly, kerana cinta, many people left d&t.

    tibe2 terpaku tergamam dan mula berfikir.

    sehingga abadikah aku di jalan ini?

    tepuk dada.tanya suara kecil!

    jzkk for the post ciksambal!hehe

    ReplyDelete
  3. cinta manusia itu xkan membahagiakan selagi tiada akad nikah tuh kan?
    peringatan berguna untuk semut hitam yang comel ini.bahaha
    time out busuk! :D
    *aku busuk ke ko bacin?wallahualam.lols*

    ReplyDelete
  4. mungkinkah itu saya?February 16, 2010 at 3:45 PM

    dan kerana cinta juga seseorang itu hampir melupakan ayat ke5 as-saff...
    kerana cinta juga, si lelaki dan juga wanita tersebut pernah berdoa kepada rabbnya ttg sesuatu yang tidak patut diminta..minta disatukan hati mereka walau belum terikat secara sahnya..

    ReplyDelete
  5. atiqahmohammadkhuzainiFebruary 18, 2010 at 8:26 AM

    to anon:2-2 pon sedap.
    to yg comellah:udang ade je lg if nak buat sambal :) mari doa agar thabat. mane nye cik comel copy paste?takde ponnnnnn.
    to ishida:true2, tapi nikah pun bukan utk membebaskan diri dari ma'siat, pernikahan lebih mulia dr itu :) p/s:ko nyanyuk XD.
    to mungkinkah itu saya?:i like the verse. arigato!

    ReplyDelete