Friday, February 5, 2010

terbalik



“Orang ramai selalu bertanya kepada Rasulullah sallallahu ‘alayhi wa sallam tentang kebaikan. Sedangkan aku pula selalu bertanya kepada baginda tentang kejahatan, kerana khuatir bertemu dan terjebak dengannya” [Hadith riwayat Muslim]


from saifulislam.com

but i guess nowadays, it is all too clear. we are all too familiar with the bad things, and the good ones are actually alien in our eyes.

4 comments:

  1. hoho, ttg alien tu sgt betul. benda baik dianggap asing di mata sesetengah org

    ReplyDelete
  2. Islam datang dalam keadaan asing dan akan kembali asing .

    ReplyDelete
  3. ..and give glad tidings kpd mrk2 yg menggenggam kebenaran itu sekuat apa mrk mahukan syurga, walaupun sakit tapi utk melepaskan sekali-kali mrk tak rela :D smg kita termasuk golongan itu. biarla jadi alien pun yg penting nanti lepak tak paradise. ngee :D

    ReplyDelete
  4. best222. harap dpt lepak sesama nnt. ameen =D

    anwar al-awlaki kata one of the signs of the day of judgment is approaching is, the bad ones dah diiktirad as cool,

    ReplyDelete