Thursday, February 25, 2010

to do list

bismillah.
dia lihat blog list di tepi. DAFFODIL baru update. tajuk:to do list.

dia yang ketika itu tengah stress melampau, tertarik. fikirnya,"wahhh ada geng sibuk!nak nak tengok to do list daffodil". klik, buka.

Bismillah

1.
2.
3.
4.
5.
...
...
...

takkan pernah berhenti




titik akhir?
MATI

dush dush tertampar. dan ketika dia termenangis kerana stress, dia malu. eh, kalau kawannya rifat ada, mesti rifat marah menangis sebab akademik. dalam solat punya susah nak menangis. maka dia kesat air mata laju-laju. ketika solat dan baca the magic surah alfatihah, teringat magicnya semasa form 5. dia ketika form 5, sentiasa doa sesuatu yang untuknya mustahil ketika itu, tapi dia boleh saja husnuzzon pada Allah. without fail. dan akhirnya Allah makbulkan. magic bukan?

maka kenapa husnuzzon dan pengharapan pada Allah tu tiada sekarang?do your very best, dan serah saja pada Dia. tapi do your very best dululah!

oh semuts, tarik dia keluar dari timbunan sihir ini. lemas!

pengajaran:cycle of life never stops. jika mahu breakdown sekarang kerana tekanan belajar, esok lusa dan seterusnya akan sibuk juga.

optimis sajalah, tashiru.

6 comments:

  1. so trueeeeeeeeeeeeee.
    to do list will always get longer and longer. tp break it into small things, iA akan lebih mudah.

    ReplyDelete
  2. atiqahmohammadkhuzainiFebruary 26, 2010 at 12:11 AM

    i was depressed sebab satu subjek ni, electromagnetics. and now the midterm will be postponed insyaAllah!
    Allahuakbar!, He is the Almighty, He can do anything.

    ReplyDelete
  3. yg comel lahhh!hahaFebruary 26, 2010 at 5:56 AM

    akak!
    esok ada test!
    doakan win

    next week ada 1 midterm plus 2 tests.
    doakan win jugak

    bila baca apa yg akk tulis ni.
    win rasa tertampar balik..


    heeeeeyahhhhhh

    ini gunanya tebaran!
    apa yg penting?
    kerjasama

    =)

    ReplyDelete
  4. betul sungguh!!!

    huuu...

    kunang-kunang pun ade pernah lalui benda yg same. mase f5 dlu. bleh je doa mcm2 doa yg mcm sesuatu mustahil utk jadi. tapi kunang-kunang terus je sangka baik dgn Allah dan sangat-sangat la OPTIMIS.

    masha Allah, akhirnya berjaya jugak kunang-kunang melakar mimpi menjadi sesuatu yang pasti.

    dan berpijak di bumi ini.
    dengan nyata bukan ILUSI.

    ayuh, mari-mari kita OPTIMIS.

    "Allah s.w.t. tidak akan mengubah nasib seseorang itu sehinggalah dia bertindak untuk berusaha mengubah nasib dirinya sendiri kerana Allah s.w.t bertindak mengikut sangkaan hambanya."

    huu..terpukul..
    selalu je nangis sebab kerja sihir yg menekan.

    kdg2 rasa malu..
    eiii..
    tak maluuu
    nangis sebab kerja sihir!!

    huu..
    tapi ..
    harapnya tetap letak segala puncak harapan pada Allah
    saat-saat macam ni la
    rasa deperate giler
    nak Allah tolong
    barulah
    terasa.

    eh..aku ni tak malu betol
    tak tolong agama Allah
    pastu sebuk2 nak mintak pertolongan Allah..

    dush!
    huuu

    harap Allah masih lagi sudi nak pandang kita yg hina neh..~_~

    ReplyDelete
  5. Emags drove me crazy once. and takkan pernah teringin nak ambik kelas tu balik. huhu~ kesian Prof yg baik tu.

    yezza... I just added more things on my to do list w/o finishing the old things yettt~

    Mujahadah!

    ReplyDelete