Thursday, April 22, 2010

4/8

bismillah. 4 out of 8 semesters done, alhamdulillah. i am one half an engineer![inshaAllah kalau takde yg kene repeat]. maka kini tengah cuti, sambil menunggu summer courses bermula on may 10th. lama jugak cuti. hu nak buat apa eh? blur blur.

jangan risau. quran dah bagi guideline dah! dalam ayat tujuh, surah alinsyirah:
FAIZA FARAGHTA FANSOBB!
Oleh itu apabila engkau telah selesai dari kegiatan-kegiatan hidupmu,
maka usahakanlah kegiatan yang lain pula.

detailnya kan alquran? :) tak tahu nak buat apa? mari ambil satu contoh. alquran.
alquran ada 114 surah, sudah hafal semuanya?
dah, alhamdulillah?
masyaAllah! tapi masih ingat semuanya?
masih, alhamdulillah?
MASYAALLAH! sudah tadabbur kesemuanya?
see, the list never ends. syurga itu indah, abadi pula. ingat ia free?
banyak sahaja boleh dibuat, selain qadha shopping qadha movie.
qadha ziarah, qadha merapatkan ukhuwwah, qadha membaca buku-buku tarbiyah atas rak yang tak terbaca-baca lagi tu.

sambung ayat 8,
Dan kepada Tuhanmu tumpukan perhatian dan minatmu.

ini, kalau anda benar mahu suatu hari menjafi hafiz/hafizah. click on image to enlarge.

3 comments:

  1. suka2!!:)

    ReplyDelete
  2. kawan plg comel ..April 24, 2010 at 11:34 PM

    wah. sorry, br terbaca post awk yg ni.huhe =)
    ble awk post ni, kte teringt summer last year. *kte pun niat nk buat the same thing too =))
    awk, tetiba kte rindu Riffat.
    If you sumhow get the chance to talk to her, please send my regards to her eh =)

    ReplyDelete
  3. atiqahmohammadkhuzainiApril 25, 2010 at 12:12 AM

    to kwn plg comel:jom buat lg this summer nak?
    huu, rindu jgak dia, tp mmg dah lost contact habis2. dia delete semua email dia, so semua email pun bounce. huhu.

    ReplyDelete