Sunday, April 18, 2010

bismillah.

tadi uol dengan mereka2. ye, saya jarang cerita pasal uol saya. mari mahu cerita. uol=usrah online, dengan mereka yang istimewa di hati. harini 'kebetulan' yang ditakdirkan, kami tadabbur ayat 147-165 albaqarah.

penghujung uol, fa dropped the bomb. berita kurang menggembirakan, dan semua kelapan-lapan sisters menjadi saksi atiqah gelabah dan terdiam. sungguh, blur sekejap. tapi nasihat dari mereka tak berhenti. tak tahu who said what, tapi ini kurang lebih yang sempat ditangkap otak yang blur:

kata salah seorang, ista'inu bissobri wassolah, mintalah pertolongan kepada Allah dgn sabar dn solat(albaqarah 153 yg baru dibaca)
tambah yg lain, Allah pasti uji, sampaikanlah berita gembira pd yg sabar(albaqarah 155, juga baru dibaca).

these reminders, coming from my own 'adik' usrah, terasa sangat menusuknya, sangat sweet. masuk terus ke dalam jiwa, kerana assoff ayat 2 mungkin?wallahua'lam. tapi memang sangat sweet. mahu rasa nikmat ini?sila bawa usrah dan rasa sendiri ;p

fa: makin lama makin sayang ah korang.

yes, fa, fana, faas, shikin, zatul, jai, salina, liana, saya juga sayang anda semua dengan sangat. semoga Allah kurniakan kita semua iman yang sempurna, hati yang khusyuk, ilmu yang berguna, dan seterusnya.

p/s:sebelum ni lama tak menulis kerana intimidated dengan blog-blog hebat seperti ini, tapi tak mengapalah. atiqah memang gaya blognya begini. but will to try improve nevertheless. doakan. sila lihat linked post. when you have spare time, that is.

No comments:

Post a Comment