Sunday, April 11, 2010

sinewave

bismillah.

time iman tengah up, wahhh best best. semangat waja. kerja semua jalan. rasa macam bahagia tak terkira, cukup sudah semua nikmat.

days later, jatuh merudum. warghh mengapa mengapa? kenapa iman mesti naik turun? sangat penat bila iman turun. mengah, sebab naik sekejap, dah jatuh balik. bila jatuh merudum, perlu berusaha dan mujahadah sangat kuat untuk naik balik. tiring?amat.

macam sine wave pula, tempoh masa iman kat atas sama je dengan tempoh masa iman kat bawah. takutnya kalau ajal tiba di kala iman sedang down. nauzubillah. kenapa senang atau kerap sangat turun? tak kena sikit je dah down.


macam tangan. waktu winter, senang je nak luka-luka. kadang2, tak tahu pun mana datang luka kat tangan, tau2 je dah berparut. tergeser sikit kat dinding pun dah calar. sebabnya? kulit kering.

maybe itu punca sebenar. maybe masih ada masalah hati yang belum settle. macam kulit. yang kering. ada masalah di dasar. penyelasaiannya, usaha tanpa henti. istiqamah is the key. eh rhyme pula. :)

3 comments:

  1. awak..sy nk graph exponential boleh tak agak2?

    erk, sy bukan nabi!

    kita siapa?
    kita manusia biasa!

    uhuks!

    of graph~
    menarik!

    ReplyDelete
  2. usaha tanpa henti, istiqamah is the key :) nice words..rhythmic :)

    bila cuti?

    ReplyDelete
  3. atiqahmohammadkhuzainiApril 22, 2010 at 6:17 PM

    amal:tengah cuti, alhamdulillah :) amal cuti ke ni?lamanya tak jumpa amal n haliza.

    ReplyDelete