Tuesday, June 1, 2010

llg

bismillah,
alhamdulillah, back in ottawa.

bukak email, ada berita lifeline gaza. innalillah, sudah 20 killed di atas kapal![sumber ntv7]. berdebar-debar, bukak twitter untuk latest update.

mula-mula, tersentak dan sedih sebenarnya. then teringat, baru je atas bas tadi dila ingatkan, sahabat dulu, mahu mati syahid. tak sabar tunggu, sebab nak jumpa Allah. menangis, bila diugut mahu dicampak dalam kuali panas, kerana berimpikan mati di medan perang instead[abdullah bin hudzafah as-sahmy]. kita sekarang, berpeluh2 kalau mimpi pasal mati.

kenapa eh?

maka sebenarnya, masyaAllah, sudah 20 mati syahid! :)

4 comments:

  1. betul awk. mula2 kte sedih juga. susah hati kita bc psl ni.
    dlm hati duk kata, gila israel ni, gila..

    tapi bila baca balik tweeter2 tu..sedih juga, tapi in a better way. dieord sgt redha untuk syahid! tadi dlm bus kte duk terfikir, camne agaknya sakit bila kena tembak kat kepala(since ada aktivis yg kne tembak kat kepala). hebat betul dieorg ni..subhanallah!
    Moga Allah permudahkan jihad mereka.

    ReplyDelete
  2. atiqahmohammadkhuzainiJune 1, 2010 at 7:03 AM

    awk, apa lg tweets yg more frequently updated eh?lifelinegaza dah slow. huhu.

    ReplyDelete
  3. berita ckp..israel laknatullah block sume connection aktivis ng org luar. so kt rasa cm susah gak sesapa y ada kat sana nk update pape. even status rakyat msia y join pun cm xdketahui je lagi.

    p/s : kt duk tgk tweets ashwad astro awani. dia ada dlm mavi marmara.

    ReplyDelete
  4. atiqah, http://twitter.com/sahabatalaqsha
    slalu gak update.

    moga doa kita dari sini xputus. masih menanti berita terkini.

    ReplyDelete