Wednesday, May 19, 2010

procrastination no more.

bismillah,
entry khas buat internet addicts out there, hehe. mahu limitkan penggunaan internet?terutamanya, website2 tertentu? mahu kurangkan youtube, facebook, twitter, mahupun blogwalking?

gunakan stayfocusd! hehe. application ini sungguh cool. orang yang sudah lama tahu, jangan gelakkan saya yang jakun baru reti. oh, you have to use chrome in order for this to work. (untuk pengguna mozilla, sila gunakan leechblock.)

anda boleh setkan berapa limit masa untuk each website per day. jika anda tambah masa, application itu akan berkata begini:
you're trying to give yourself some more time?are you sure thats a good idea?
maybe you should reconsider.
seriously dude... you are procrastinating. you're only hurting yourself!

maybe anda kata: ngekslah! i dont need this from a computer!
anda pasti itu bukan ego anda yang berkata-kata?hehe.

jika anda kurangkan limit masa, dia akan berkata begini pula,
youre giving yourself less time?
slow CLAP.

LOL.

if your time is almost up, and you decided to increase the time limit, it will say,
theres few minutes left on your limit, you are not trying to cheat are you?
i can't believe you are ruining our relationship just for more minutes to browse a website!
i'm telling your mum.
omg i can't believe you clicked okay.
just to let you know, clicking okay will electrocute a puppy. clicking okay causes a nuclear war.
oh, i tried my best.

finally, clicking okay again opens up this website on procrastination. LOL

bila pergantungan manusia terhadap teknologi meningkat, ini jadinya. ini hanya satu alternatif.
selamat mengurus masa!

5 comments:

  1. rofl!
    menarik22. thanks ika.
    al-waqtu huwal hayah.

    ReplyDelete
  2. dan dalam islam, akhlak tidak procastinate diajar dengan penuh dahsyat!

    bagi yang procastinate, mungkin perlu dipulau seperti Kaab b Malik.

    Subhanallah.

    ReplyDelete
  3. wah. sgt cool! nak cuba lah~ehe.
    tq tqah~

    ReplyDelete
  4. a.i.s.y.a.h. i.s.m.a.i.lMay 20, 2010 at 3:49 AM

    astaghfirullah.

    ya allah ukhti.. anti dah balik ke canada ke?? ke masih di UK?

    ana baru cadang wiken nih or nxt week nak ajak anti kuar kalau anti di UK.

    huhu..

    kalau anti dh berada di canada. maaf kan ana. maaf sgt sgt sgt. x tertunai hak anti sbagai seorang kawan.

    (-_-)

    barakallahufeek ukhti.

    ReplyDelete
  5. ika. sangat cool. nak share dan nak cuba! :D

    ReplyDelete