Saturday, May 22, 2010

surat untuk adikku

bismillah
adikku,
aku tak dapat mengatakan dgn pasti, apa yang sedang kau jalani sekarang ini. kau lebih tahu. tapi ingat, ramai yang memandang kepada kita sekarang. kerana kita muslims, dan musleh inshaAllah. tapi tak kisahlah pandangan mereka.

adikku,
satu hal yg harus kau fahami. kita hidup tak sendirian di dunia ini. ada peraturan yang mengikat, yang bila dilanggar mungkin akan terasa akibatnya sekarang juga di dunia, baik berupa kerugian kehormatan, kesihatan, apa lagi yang bernilai.

marilah kita ambil pengajaran dari masa lalu, mengambil manfaat. mensyukuri hikmahnya, dan menghindari buruknya agar tidak berulang lagi. saya yakin, betapapun jauhnya kita selama ini, namun kau tentu tidak menutup pintu untuk satu dua patah kata dariku, kerana saya masih punya hati untuk memahami dan menghayati perasaan orang lain.

maafkan daku, atas segala kealpaanku. terimalah kebenaran, dari manapun datangnya.
terima kasih. till then. salamku...
atiqah khuzaini.
adaptasi dari surat ustaz rahmat kepada adiknya. petikan dari film sang murabbi.

surat lebih lanjut, di sini. sangat best, silalah baca.
ditujukan buat adikku, dan sesiapa sahaja yang willing to be dedicated to.

4 comments:

  1. jazakillah atiqah. and thanks for listening :)

    ReplyDelete
  2. ngeee kita nak jadi adik awak boleh? lol.
    jzkk atiq. :)

    anyway, cerita sang murabbi kat youtube ke awk tgk? dulu kita tak jumpa lagi kat youtube. dah ade ek?

    ReplyDelete
  3. atiqahmohammadkhuzainiMay 23, 2010 at 10:27 AM

    waiyyakuma.
    dah dila!hehe gambar clear plak tu :)
    ngeee mau2 jugak. satu je, kakak lg comel dr adik susah you ;D

    ReplyDelete
  4. salam tiqa!!!
    azie ni...hehe
    mai turun nz

    dgr citer canada makin hebat ni
    hehe

    kuat ye

    ReplyDelete