Friday, June 18, 2010

bergu atau single.

Bismillah.

bergu:

Entry ini buat mereka-mereka yang akan naik tangga, atau naik separuh tangga (sukehatiatiqah je) summer ini. Maaf, tidak bisa hadir hari besar kalian. Hati betul-betul mahu, tapi takdir Allah mengatasi segala-galanya.

Buat kalian, hadiah dari saya, artikel ini, di jalan dakwah, aku menikah. bukunya i bet lagi bagus.

Quoting cik tuna sambal terung, "...dakwah sangat2 memerlukan kepada baitul muslim dua individu yang betul2 paham, bukan dua individu yang betul2 mahu." Reset kembali kompas anda, kenapa anda kahwin atau dalam proses hendak berkahwin.

Photobucket

Usah lupa, selepas baitul muslim, walaupun separuh agama sudah selesai, hidup masih belum lagi lengkap. "Marriage is not the ultimate goal, it is only a means to reach the final abode!"[ummu ghareeba]. Teruskanlah pula perjuangan untuk 5 anak tangga seterusnya.

single:

Kalau ada yang bertanya, atiqah pula bila, saya meminjam jawapan dari sini, "Sudah ada yang menunggu di syurga, inshaAllah". (jawapan di beri setelah selesai mengkarate mungkin).

To sisters yg masih single, especially adik2 usrah saya. ingat, before baitul muslim, ada individu muslim. jom kita jadi dahulu individu yang muslim dengar erti kata sebenar, dan praktikkan jawapan ni!:
"Saya masih mahu rasa seperti Maryam A.S, tidak berkahwin bahkan kekal suci sehingga kematiannya. Namun ketika muda, jiwa remajanya disalurkan pada tempat yang sangat mulia, iaitu khidmat di Baitul Maqdis dan kerja-kerja kebaikan. Allah tidak memberinya suami yang soleh, tetapi memberi satu anugerah yang lebih besar daripada itu, iaitu beliau menjadi ibu kepada Al-Masih Isa A.S, yang akan menjadi penyelamat kepada dunia ini ketika melawan Dajjal. Jom rasa jadi macam Maryam (sementara sempat) !"

mcm mana individu muslim yang sebenar? haa, tengoklah muwasofat tarbiyyah(lengkap beserta penerangan ringkas for each ciri)! :) mari cukupkan semua ciri2 yang sepuluh ini.

ps:cukup sekadar ini isu kahwin. tahniah buat yang bakal melangsungkan, yang lain, banyak lagi kerja lain ok.

5 comments:

  1. buat yg single juga hehe
    http://www.youtube.com/watch?v=Vd9-ZdDtpAs

    ReplyDelete
  2. atiqahmohammadkhuzainiJune 20, 2010 at 1:43 AM

    huhu vid ini sgt psycho.
    reverse psychology sungguh. jzkk nanat.

    ReplyDelete
  3. ouch ouch. tp sukanya. im sharing it on fb jazakillah =)

    ReplyDelete
  4. yes2 byk lg kerja. huhu

    ReplyDelete